Συστατικά
  • 100 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 1 ½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 12 φέτες μπέικον
Εκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC στον αέρα.
  • Σκεπάζουμε 2 ίσια ταψιά με αλουμινόχαρτο.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε την καστανή ζάχαρη, τη γλυκιά πάπρικα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Απλώνουμε στα ταψιά τις φέτες του μπέικον χωρίς να ακουμπάει η μία την άλλη.
  • Πασπαλίζουμε τις φέτες με τη ζάχαρη και την πάπρικα μέχρι να καλυφθούν πλήρως.
  • Ψήνουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν οι φέτες μπέικον και να γίνουν τραγανές.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και μεταφέρουμε με τη βοήθεια μίας τσιμπίδας τις φέτες μπέικον πάνω σε μία σχάρα να κρυώσουν εντελώς και σερβίρουμε.

akispetretzikis.com