Συστατικά
  • 130 γρ. ηλιέλαιο
  • 370 γρ. νερό
  • 350 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 6 κ.σ. κακάο
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 450 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γ. σόδα

Για το γλάσο

  • 80 γρ. κακάο
  • 220 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.σ. ηλιέλαιο
  • 120 γρ. χυμό πορτοκάλι
Εκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το ηλιέλαιο, το νερό και τη ζάχαρη με ένα σύρμα.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το ξίδι, το κακάο, το αλάτι, τη βανίλια, το ξύσμα από το πορτοκάλι, το αλεύρι, τη σόδα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ωραίο ομοιογενές μείγμα.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ με τρύπα 28 εκ. την οποία την  έχουμε λαδώσει ελαφρά με ηλιέλαιο και πασπαλίζουμε με λίγο κακάο.
  • Ψήνουμε για 35-40 λεπτά μέχρι να βυθίζουμε ένα μαχαίρι στο κέικ και να βγαίνει καθαρό.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για το γλάσο με τη βοήθεια ενός σύρματος.
  • Όταν το κέικ είναι έτοιμο αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε για 5 λεπτά.
  • Ξεφορμάρουμε το κέικ, το τοποθετούμε σε μια σχάρα, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και  τέλος περιχύνουμε με το γλάσο και σερβίρουμε.

akispetretzikis.com