Συστατικά

Για τα buns

  • 120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 240 γρ. βραστό νερό
  • 80 γρ. κακάο
  • 2 κ.σ σκόνη στιγμιαίο καφέ
  • 240 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 240 γρ. σπορέλαιο
  • 4 αυγά μέτρια σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
  • 300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 280 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.γ σόδα
  • ½ κ.γ αλάτι

Για τη γέμιση

  • 200 γρ. λευκή σοκολάτα, λιωμένη
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος, κρύα

Για το σερβίρισμα

  • 100 γρ. σαντιγί
  • 50 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
Εκτέλεση

Για τα buns

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160˚C στον αέρα.
  • Βουτηροκακαώνουμε 6 στρογγυλές φόρμες 11 εκ. με αποσπώμενο πάτο.
  • Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και τη βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το βραστό νερό. Ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός, να λιώσει η σοκολάτα και ρίχνουμε μέσα το κακάο και τον καφέ. Ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το σπορέλαιο. Στη συνέχεια, προσθέτουμε και τα αυγά, τη βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Ρίχνουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  • Ρίχνουμε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι. Ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
  • Μοιράζουμε το μείγμα μας στις φόρμες καλύπτοντας τα 3/4 του ύψους τους.
  • Ψήνουμε για 40 λεπτά.
  • Αφήνουμε τα cupcakes να κρυώσουν μέσα στις φόρμες και στη συνέχεια αφαιρούμε από τις φόρμες και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.

Για τη γέμιση

  • Κρατάμε τη λευκή σοκολάτα χλιαρή.
  • Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος με το σύρμα μέχρι να γίνει σαντιγί, να έχει τη υφή γιαουρτιού.
  • Αφαιρούμε από το μίξερ και προσθέτουμε τη λευκή σοκολάτα.
  • Ανακατεύουμε με μία σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.

Για τη διακόσμηση

  • Βάζουμε το ένα κέικ σαν βάση.
  • Γεμίζουμε με τη γέμιση και καπακώνουμε με το δεύτερο κέικ.
  • Διακοσμούμε με τη σαντιγί.
  • Διακοσμούμε με τη λιωμένη σοκολάτα και πασπαλίζουμε με τα καρύδια.

akispetretzikis.com/