Για τις μπουκιές μπανάνας θα χρειαστείτε

  • 250 γρ. ‏κουβερτούρα
  • 1 κ.γ. ‏σπορέλαιο
  • 4 ‏μπανάνες
  • 4 κ.σ. ‏φυστικοβούτυρο (απαλό, χωρίς κομματάκια φυστικιού)

Εκτέλεση

  1. Λιώνετε τις κουβερτούρες με το σπορέλαιο σε μπεν μαρί.
  2. Αφήνετε τη σοκολάτα να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
  3. Κόβετε τις μπανάνες σε ροδέλες και απλώνετε τις μισές σε ένα φύλλο λαδόκολλας.
  4. Αλείφετε την κάθε ροδέλα με ένα μικρό κουταλάκι φιστικοβούτυρο.
  5. Σκεπάζετε με τις άλλες μισές ροδέλες.
  6. Βουτάτε προσεκτικά το κάθε σαντουιτσάκι μπανάνας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα και τα βάζετε στη λαδόκολλα να στεγνώσουν (περίπου 1 ώρα).

gastronomos.gr – foodmaniacs.gr