Για τα κεφτεδάκια:

  • 1 φλιτζάνι ψωμί του τοστ σε μικρά κομμάτια (χωρίς την κρούστα)
  • ½ φλιτζάνι τριμμένο κρεμμύδι (καφέ, λευκό ή κίτρινο)
  • 400 g βόειο κρέας
  • 100g χοιρινό κρέας
  • 1 αυγό
  • ¼ φλιτζάνι φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, κιμά
  • ¼ φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
  • ¾ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα:

  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • ¾ φλιτζάνι κρεμμυδιού, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, κιμά
  • 700 g πουρέ ντομάτας
  • ¼ φλιτζάνι νερό
  • 1 κουταλιά της σούπας κόκκινη πιπεριά (τσίλι) νιφάδες
  • 3 κουταλάκια αποξηραμένο μείγμα βοτάνων (μαϊντανός, βασιλικός, θυμάρι, ρίγανη)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • Μαύρο πιπέρι

Για το σερβίρισμα:

  • Ζυμαρικά της επιλογής σου
  • Παρμεζάνα, πρόσφατα τριμμένη
  • Μαϊντανός, ψιλοκομμένος (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  1. Τοποθετούμε το ψωμί και το κρεμμύδι σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακάτεψε τα έτσι ώστε ο χυμός από το κρεμμύδι να απορροφηθεί από το ψωμί.
  2. Προσθέτουμε στο μπολ όλα τα υπόλοιπα συστατικά εκτός από το ελαιόλαδο. Χρησιμοποίησε τα χέρια σου για να τα αναμίξεις καλά.
  3. Στο μέγεθος μιας κουταλιάς της σούπας ξεκίνησε να πλάθεις τα κεφτεδάκια.
  4. Ζεσταίνουμε 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέτουμε τα κεφτεδάκια και άφησε τα μέχρι να γίνουν καφέ για περίπου 5 λεπτά. Προτίμησε να κουνάς απαλά το σκεύος, αντί να γυρνάς τα κεφτεδάκια χρησιμοποιώντας κουτάλι.
  5. Όταν είναι καφέ και όχι πλήρως μαγειρεμένα, τα μεταφέρουμε προσεκτικά σε μια πλάκα.
  6. Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο στο τηγάνι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και το σοτάριζουμε για 2 έως 3 λεπτά.
  7. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα συστατικά της σάλτσας. Σιγοβράζουμε τη σάλτσα σε μέτρια με χαμηλή φωτιά. Μεταφέρουμε προσεκτικά τα κεφτεδάκια στη σάλτσα.
  8. Μαγειρεύουμε τα κεφτεδάκια για 10 λεπτά, περιστρέφοντας και ανακατεύοντας περιστασιακά. Πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τη γεύση.
  9. Ενώ τα κεφτεδάκια ετοιμάζονται, μαγείρεψε τα ζυμαρικά της επιλογής σου.
  10. Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια σε ζυμαρικά και προσθέτουμε extra παρμεζάνα και μαϊντανό, αν το επιθυμούμε.

ipop.gr