Για τα ρολά κανέλας θα χρειαστείτε:

  • 1-2 κ.σ. ‏αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 ‏ζύμη σφολιάτας σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 ½ κ.σ. ‏λιωμένο βούτυρο ανάλατο
  • ⅓ του φλ. ‏καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.σ. ‏καστανή ζάχαρη
  • 1 πρέζα ‏αλάτι
  • 1 ‏μεγάλο αυγό χτυπημένο
  • ¾ του φλ. ‏άχνη ζάχαρη
  • 4 κ.γ. ‏γάλα πλήρες
  • 1/2 κ.γ. ‏εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°C. Πασπαλείζετε τον πάγκο εργασίας με αλεύρι
  2. Ξετυλίγετε την σφολιάτα σας και την αλείφετε με λιωμένο βούτυρο. Έπειτα πασπαλίζετε με καστανή ζάχαρη, κανέλα και μια πρέζα αλάτι. Πιέζετε απαλά ώστε να κολλήσουν στη ζύμη.
  3. Τυλίγετε τη ζύμη σφιχτά σε ένα σφιχτό ρολό. Βάζετε την ζύμη ,με την κλειστή πλευρά προς τα κάτω, στο ψυγείο για 10 λεπτά για να παγώσει. Στη συνέχεια κόβετε σε 8 ίσα μέρη με ένα κοφτερό μαχαίρι.
  4. Απλώνετε ένα φύλλο λαδόκολλας σε ένα ταψί και βάζετε σε αυτό τα ρολάκια σε απόσταση το ένα από το άλλο γιατί θα απλώσουν. Τέλος, τα αλείφετε με το αυγό για να γυαλίσουν.
  5. Ψήνετε για 20 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να χρυσίσουν.
  6. Για να φτιάξετε το γλάσο βάζετε την άχνη σε ένα μπολ μαζί με τη βανίλια και το γάλα κι ανακατεύετε μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα.
  7. Μόλις είναι έτοιμα τα ρολά τα αφήνετε να κρυώσουν για 5 λεπτά και έπειτα περιχύνετε με το γλάσο.

foodmaniacs.gr