Υλικά:

  • 400g (4½ φλιτζάνια) ζυμαρικά rigatoni
  • 1 κουταλιά της σούπας φυτικό έλαιο
  • 3 μεγάλα στήθη κοτόπουλου, κομμένα σε κομμάτια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, αποφλοιωμένο και ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 πρέζα αλάτι και πιπέρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλιά της σούπας πουρέ ντομάτας
  • ½ κουταλάκι αποξηραμένη ρίγανη
  • 2 x 400g κονσέρβες ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 120 ml (½ κούπα) κρέμα γάλακτος
  • 100g φρέσκο σπανάκι
  • 8 κομμάτια μαγειρεμένο μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. (1 φλιτζάνι) τυρί τσένταρ, τριμμένο
  • 100 γρ. (1 φλιτζάνι) μοτσαρέλα, τριμμένο

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190c. Βράζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά για 1 λεπτό λιγότερο από αυτό που συνιστάται στη συσκευασία.
  2. Ενώ τα ζυμαρικά βράζουν, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά, σε ένα μεγάλο τηγάνι. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και μαγειρεύουμε μέχρι να κοκκινίσει – για περίπου 5 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε για άλλα 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες πιπεριές, το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο, το πουρέ από ντομάτα, την ρίγανη και το θυμάρι. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε τις κονσέρβες ντομάτας και τη κρέμα γάλακτος και στη συνέχεια προσθέτουμε τα ζυμαρικά, το σπανάκι και το ψημένο μπέικον.
  5. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και στη συνέχεια τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο ταψί.
  6. Τοποθετούμε στην κορυφή το τσένταρ και τη μοτσαρέλα και ψήνουμε στο φούρνο για 20-25 λεπτά, μέχρι το τυρί να γίνει χρυσοκίτρινο.

ipop.gr