Για τη τυροκαυτερή θα χρειαστείτε

  • 500 γρ. ‏φέτα
  • 3 ‏πιπεριές κέρατο
  • 2 κ.σ. ‏γιαούρτι
  • 1 κ.σ. ‏ξίδι
  • 1/2 φλιτζ. ‏ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ‏μπούκοβο

Εκτέλεση

  1. Πλένετε καλά τις πιπεριές και τις ψήνετε στον φούρνο στους 180 °C για 5 λεπτά ή εναλλακτικά τις τυλίγετε σε αλουμινόχαρτο και τις ψήνετε στην τοστιέρα.
  2. Τις ξεφλουδίζετε και αφαιρείτε προσεκτικά τα σπόρια από το εσωτερικό.
  3. Χτυπάτε στο μπλέντερ τις πιπεριές, το ελαιόλαδο και το ξύδι μέχρι να πολτοποιηθούν.
  4. Προσθέτετε τη φέτα, το γιαούρτι και το μπούκοβο. Συνεχίζετε το χτύπημα για 1-2 λεπτά.
  5. Μεταφέρετε την τυροκαυτερή σε ένα μπολ, καλύπτετε με μεμβράνη και αφήνετε για 1 ώρα στο ψυγείο πριν σερβίρετε.

mamapeinao.gr – foodmaniacs.gr