Υλικά

  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • 2 κουταλιές λάδι
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, κομμένο σε φέτες
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 680γρ κολοκυθάκι, κομμένο κατά μήκος σε φέτες
  • 2/3 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
  • ακατέργαστο κολοκυθάκι για γαρνιτούρα

Εκτέλεση

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα θερμαίνουμε το λάδι και ρίχνουμε το βούτυρο για να λιώσει.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία ανακατεύοντας συχνά μέχρι να μαλακώσουν (για περίπου 7 με 8 λεπτά).
  3. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και ανακατεύουμε ενώ περιμένουμε μέχρι να μαλακώσουν (για περίπου 10 λεπτά).
  4. Προσθέτουμε το ζωμό και 1 1/2 φλιτζάνι νερό.
  5. Μαγειρεύουμε μέχρι το κολοκυθάκι να είναι μαλακό, για ακόμη 10 λεπτά περίπου.
  6. Αφαιρούμε και σερβίρουμε.

 

ipop.gr