Υλικά

  • 2 κουταλιές της σούπας λάδι
  • 1 φλιτζάνι καρότα ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι σέλινο, κομμένο σε φέτες
  • 1 φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 8 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο θυμάρι
  • 1/2 κουταλάκι ρίγανη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 340γρ noodles ή ζυμαρικά της αρεσκείας σου
  • 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο μαγειρεμένο κοτόπουλο
  • 3 με 4 φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
  • αλάτι

Εκτέλεση

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι, τα καρότα, το σέλινο, το κρεμμύδι (όλα ψιλοκομμένα) και ανακατεύουμε.
  2. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε.
  3. Μετά προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου, τα φύλλα δάφνης, το θυμάρι, τη ρίγανη, το πιπέρι και ανακατεύουμε.
  4. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα noodles (ή τα ζυμαρικά μας) και ανακατεύουμε.
  5. Παίρνουμε τα κομματάκια κοτόπουλου και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα μας.
  6. Έπειτα προσθέτουμε τον μαϊντανό, τον χυμό λεμονιού και το αλάτι.
  7. Αφήνουμε να βράσει ενώ ανακατεύουμε.