Για το σοκολατένιο κέικ θα χρειαστείτε

  • 400 γρ. ‏κουβερτούρα
  • 5 ‏μέτρια αυγά
  • 100 γρ. ‏ζάχαρη κρυσταλλική
  • 175 γρ. ‏ηλιέλαιο
  • 80 γρ. ‏ουίσκι
  • 80 γρ. ‏αλεύρι
  • 1 κ.σ. (10 γρ.) ‏μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα ‏αλάτι
  • ‏ζάχαρη άχνη για σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160° C στον αέρα.
  2. Σπάτε τα 200 γρ. από την κουβερτούρα σας με τα χέρια σας σε πολύ μικρά κομμάτια.
  3. Σε ένα μπολ βάζετε την κουβερτούρα και καλύπτετε με μία μεμβράνη.
  4. Βάζετε στον φούρνο μικροκυμάτων στα 800 Watt για 2-2,5 λεπτά.
  5. Στην συνέχεια, αφαιρείτε τη μεμβράνη και ανακατεύετε με μία μαρίζ μέχρι να λιώσει όλη η κουβερτούρα και να μην υπάρχουν κομματάκια.
  6. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνετε τα αυγά, τη ζάχαρη, το ηλιέλαιο, το ουίσκι και ανακατεύετε με σύρμα χειρός μέχρι να ομοιογενοποιηθούν και να διαλυθεί η ζάχαρη.
  7. Τέλος, ρίχνετε και τη λιωμένη κουβερτούρα και αφήνετε στην άκρη.
  8. Με ένα μαχαίρι χοντροκόβετε τα υπόλοιπα 200 γρ. κουβερτούρας και τα βάζετε σε ένα μπολ.
  9. Περνάτε από κόσκινο το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι, τα προσθέτετε μέσα στο μπολ και τα ανακατεύετε ελαφρά.
  10. Ρίχνετε τα στερεά υλικά στα υγρά υλικά και ανακατεύετε με μια πλαστική σπάτουλα μέχρι να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
  11. Σε μία βουτυρωμένη φόρμα 10×20 εκ. ρίχνετε σιγά σιγά όλο το μείγμα σας.
  12. Ψήνετε στον φούρνο για 1 ώρα και 10 λεπτά. Με το μαχαίρι τρυπάτε το κέικ και αν βγαίνει καθαρό τότε το κέικ σας είναι έτοιμο.
  13. Αφού ψηθεί το αφήνετε να κρυώσει για 1 ώρα.
  14. Σερβίρετε με ζάχαρη άχνη.

foodmaniacs.gr-akispetretzikis.com