Για τις μπάρες δημητριακών

  • 4 κ.σ. ‏βούτυρο
  • 2 φλιτζ. ‏νιφάδες καλαμποκιού
  • 2 φλιτζ. ‏νιφάδες ρυζιού
  • 1 φλιτζ. ‏βρώμη
  • 1½ φλιτζ. ‏μείγμα ξηρών καρπών, ινδικής καρύδας και μαύρης σοκολάτας
  • 1/3 φλιτζ. ‏μαύρη ζάχαρη
  • 1/3 φλιτζ. ‏μέλι
  • 1/2 κ.γ. ‏αλάτι
  • 1/3 φλιτζ. ‏βούτυρο αμυγδάλου
  • 1 κ.γ. ‏εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

  1. Αλείψτε με λίγο βούτυρο ένα ταψί με διαστάσεις 30×20.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε τις νιφάδες βρώμης, καλαμποκιού και ρυζιού μαζί με το μείγμα ξηρών καρπων και ινδικής καρύδας.
  3. Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το μέλι και το αλάτι και μόλις ξεκινήσουν να κοχλάζουν, αφαιρέστε το σκεύος από τη φωτιά.
  4. Προσθέστε στην καραμέλα το βούτυρο αμυγδάλου και το εκχύλισμα βανίλιας και έπειτα ρίξτε το μείγμα στο μπολ με τα δημητριακά.
  5. Ανακατέψτε καλά τα υλικά, ώστε το μείγμα να γίνει ομοιογενές και μόλις κρυώσει πρόσθεσε και τις σταγόνες μαύρης σοκολάτας.
  6. Ρίξτε το μείγμα στο ταψί και πιέστε το μέχρι να γίνει ομοιόμορφο.
  7. Αφήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα και έπειτα ξεφορμάρετέ το και κόψτε το σε μπάρες.

foodmaniacs.gr-tlife.gr