Για την γρήγορη σοκολατόπιτα θα χρειαστείτε:

  • 1 ‏βούτυρο
  • 5 ‏Αυγά
  • 1 ‏Βανίλια
  • 2 φλυτζάνια τσαγιού ‏Ζάχαρη
  • 1 1/2 φλυτζάνι τσαγιού ‏Φαρίνα
  • 3/4 φλυτζάνι τσαγιού ‏Κακάο
  • 1/2 φλυτζάνι καφέ ‏Κονιάκ
  • 1 κουταλιά της σούπας ‏Μπέικιν πάουντερ
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού ‏Νερό ζεστό

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο, προσθέτετε την ζάχαρη να λιώσει σε χαμηλή φωτιά, το κακάο και ανακατεύετε καλά.
  2. Ρίχνετε το ζεστό νερό και ανακατεύετε καλά. Από αυτό το μείγμα κρατάμε 1 φλυτζάνι του τσαγιού στην άκρη.
  3. Χτυπάτε σε ένα μπολ τα αυγά με την βανίλια και τα ρίχνετε στο μείγμα της κατσαρόλας.
  4. Ανακατεύετε καλά με το σύρμα.
  5. Στο τέλος ρίχνετε το αλεύρι και το κονιάκ, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Βουτυρώνετε ένα πυρίμαχο σκεύος μετρίου μεγέθους και αδειάζετε το μείγμα σας.
  6. Ψήνετε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο ακριβώς για 18 λεπτά (όχι παραπάνω γιατί το θέλετε μαλακό).
  7. Μόλις το βγάλετε από τον φούρνο το περιχύνετε με το μείγμα που είχατε κρατήσει στο φλυτζάνι. Σερβίρεται ζεστή.

foodmaniacs.gr