Για το μπισκότο ταψιού θα χρειαστείτε:

  • 10 κ.σ. ‏βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2/3 του φλ. ‏καστανή ζάχαρη
  • 2/3 του φλ. ‏κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 + 1 ‏αυγό + κρόκο
  • 1 κ.γ. ‏εκχύλισμα βανίλιας
  • 1-2 κ.σ. ‏γάλα

Για την βουτυρόκρεμα θα χρειαστείτε:

  • 4 κ.σ. ‏βούτυρο
  • 2 κ.σ. ‏κακάο
  • 1 1/4 του φλ. ‏άχνη ζάχαρη
  • ½ κ.σ. ‏εκχύλισμα βανίλιας
  • ‏πολύχρωμες τρούφες (προαιρετικά)

Για το μπισκότο

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C και βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψί (20 εκ).
  2. Χτυπάτε με το μίξερ το βούτυρο με τις ζάχαρες μέχρι να γίνουν κρέμα για 2 λεπτά  κι έπειτα προσθέτετε το αυγό, τον κρόκο και τη βανίλια.
  3. Προσθέστε τα στερεά υλικά και αναμείξτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Χρησιμοποιήστε μια ξύλινη κουτάλα για να ενσωματώσετε 2 κ.σ. κουβερτούρας σε σταγόνες.
  4. Βάζετε τη ζύμη σας στο ταψί και την πιέζετε προς τα κάτω για να έχει μια όμορφη και λεία επιφάνεια.
  5. Πασπαλίζετε τα υπόλοιπα 2 κ.σ. σοκολάτα σε σταγόνες και πιέζετε ελαφρά προς τη ζύμη.
  6. Ψήνετε για 22-25 λεπτά. Αφήστε το μπισκότο να κρυώσει τελείως και έπειτα περάστε με ένα κοφτερό μαχαίρι την περίμετρό του ώστε να ξεφορμάρετε ευκολότερα. Η χρήση μιας σπάτουλας θα βοηθήσει στη μεταφορά του μπισκότου σε μια πιατέλα.

Για την βουτυρόκρεμα:

  1. Χτυπάτε με το μίξερ όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα και προσθέτετε γάλα μέχρι να φτάσετε στην επιθυμητή υφή.
  2. Τοποθετείτε το μείγμα σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής και διακοσμείτε το μπισκότο σας περιμετρικά. Τέλος πασπαλίζετε με πολύχρωμες τρούφες.

foodmaniacs.gr