Υλικά:

Για τη σάλτσα ντομάτας:

  • 2 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 γλυκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • Πάστα ντομάτα
  • Κεσεδάκι με κομμάτια ντομάτα ή φρέσκια
  • Τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά)
  • Φρέσκια ρίγανη
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Νιφάδες κόκκινης πιπεριάς (προαιρετικά)

Για τη pizza:

  • 2 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • Ζύμη για pizza (είτε αγορασμένη είτε σπιτική)
  • 2 φλιτζάνια από τη παραπάνω σάλτσα ντομάτας
  • 10 κομμάτια φρέσκια μοτσαρέλα, σε φέτες
  • 1/3 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα

Εκτέλεση:

  1. Για τη σάλτσα: Σε μία μέτρια κατσαρόλα, θερμαίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σοταρίζουμε για 4-5 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμη. Προσθέτουμε την πάστα ντομάτας και ανακατεύουμε στη μέση χαμηλή φωτιά μέχρι να σκουρύνει ελαφρά.
  2. Προσθέτουμε τη θρυμματισμένη ντομάτα (και την παρμεζάνα, αν χρησιμοποιείτε), ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει. Προσθέτουμε τη ρίγανη και σιγοβράζουμε μέχρι τη σάλτσα για 20-25 λεπτά.
  3. Προσθέστε στη σάλτσα αλάτι, πιπέρι και νιφάδες πιπεριού και αφήστε τη κατά μέρος για να κρυώσει ελαφρώς.
  4. Για την πίτσα: Αλείφουμε τη βάση και τις πλευρές ενός ταψιού με το ελαιόλαδο. Χρησιμοποιώντας ελαφρά αλευρωμένα ή λαδωμένα χέρια, πιέστε τη ζύμη σε σχήμα ορθογωνίου. Χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να τεντώσετε απαλά τη ζύμη στις άκρες μέχρι να είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από το ταψί.
  5. Μεταφέρετε τη ζύμη στο ταψί και χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να καλύψετε ομοιόμορφα τη βάση του ταψιού.
  6. Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15-20 λεπτά. Προθερμάνετε το φούρνο στους 170° C.
  7. Προσθέστε μια λεπτή στρώση σάλτσας (περίπου 1/2 φλιτζάνι) πάνω από τη ζύμη και απλώστε τη ομοιόμορφα.
  8. Στρώστε την μοτσαρέλα ομοιόμορφα στην κορυφή της σάλτσας. Καλύψτε την πίτσα με την υπόλοιπη σάλτσα και τη στρώση παρμεζάνας.
  9. Ψήστε την πίτσα έως ότου οι άκρες και η παρμεζάνα να είναι χρυσαφένια, για περίπου 40-45 λεπτά.
  10. Την αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 15 λεπτά πριν τη σερβίρουμε.

ipop.gr