Υλικά:

Για τη γέμιση:

  • 3 φλιτζάνια θρυμματισμένες γκοφρέτες φουντουκιού
  • 3 φλιτζάνια ψιλοκομμένα φουντούκια
  • 1 ¼ φλιτζάνι πραλίνα φουντουκιού

Για την επικάλυψη σοκολάτας:

  • 1 φλιτζάνι σοκολάτα γάλακτος
  • 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας (ή φυτικό έλαιο)
  • 1½ φλιτζάνι ψιλοκομμένα φουντούκια

Εκτέλεση:

  1. Ξεκίνησε πρώτα από τη γέμιση. Άπλωσε μια λαδόκολλα σε έναν πάγκο. Θρυμμάτισε τις γκοφρέτες φουντουκιού και πρόσθεσε τες σε ένα μπολ.
  2. Πρόσθεσε την πραλίνα φουντουκιού και τα φουντούκια και ανακάτεψε καλά.
  3. Τοποθέτησε το μείγμα στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά, μέχρι το μείγμα να φουσκώσει. Στη συνέχεια σχημάτισε τρουφάκια στο μέγεθος από ένα κουταλάκι του γλυκού και τοποθέτησε τα στη λαδόκολλα. Τοποθέτησε τα στο ψυγείο για 15 λεπτά.
  4. Ενώ περιμένεις τα σοκολατάκια να κρυώσουν, πρόσθεσε τη σοκολάτα γάλακτος και το λάδι σε ένα μεσαίο μπολ. Λιώστε το μείγμα στο φούρνο μικροκυμάτων, αναδεύοντας περίπου για 30 δευτερόλεπτα. Πρόσθεσε τα φουντούκια και ανακάτεψε τα καλά μέχρι να συνδυαστούν.
  5. Όταν τα τρουφάκια είναι έτοιμα, πέρασε από μέσα τους μια οδοντογλυφίδα και βούτηξε τα στο μείγμα της λιωμένης σοκολάτας.Τοποθέτησε τα σοκολατάκια πάνω στο φύλλο ψησίματος.
  6. Αφού ολοκληρώσεις την επικάλυψη τους, τοποθέτησε τα ξανά στο ψυγείο για 15 λεπτά.

ipop.gr