Συστατικά
  • 170 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 60 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 55 γρ. μαργαρίνη, παγωμένη
  • 25 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 140 γρ. γάλα καρύδας + 40 γρ. για το άλειμμα
  • 100 γρ. σταφίδες μαύρες
  • 1 κ.γ. μηλόξιδο
  • 100 γρ. κρέμα καρύδας παγωμένη
  • γλυκό του κουταλιού βύσσινο
Εκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
  • Καλύπτουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αλεύρια, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα. Κόβουμε τη μαργαρίνη σε κύβους και τη βάζουμε στο μπολ.
  • Με τα χέρια μας, φορώντας γάντια, ανακατεύουμε τη μαργαρίνη με τα αλεύρια μέχρι να αποκτήσει το μείγμα μας υφή βρεγμένης άμμου.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη, το γάλα, τις σταφίδες και το μηλόξιδο. Ανακατεύουμε με τα χέρια μας μέχρι να έχουμε μία ομοιόμορφη και λίγο κολλώδης ζύμη.
  • Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι τον πάγκο εργασίας μας και πλάθουμε τη ζύμη για 3-5 λεπτά μέχρι η ζύμη μας να μην κολλάει στα χέρια μας.
  • Με τον πλάστη πλάθουμε τη ζύμη μας να έχει 2 εκ. πάχος και 25 εκ. διάμετρο. Μεταφέρουμε στο ταψί που έχουμε προετοιμάσει και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
  • Κόβουμε τη ζύμη μας σε 8 κομμάτια τριγωνικά σαν πίτσα και με ένα πινέλο αλείφουμε με το γάλα καρύδας.
  • Ψήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν .
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς σε μία σχάρα.
  • Με ένα κουτάλι παίρνουμε την κρέμα καρύδας και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει και να γίνει σαντιγί.
  • Βάζουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με κορνέ.
  • Σερβίρουμε πάνω από τα κρύα scones και διακοσμούμε με το γλυκό βύσσινο.

akispetretzikis.com