Υλικά

  • 1 κουτάλι λάδι
  • 1 καρότο, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 410γρ ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
  • 2 κουταλιές ξύδι
  • 1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σέλινο, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 3/4 φλιτζανιού μαγειρεμένες φακές

Εκτέλεση

  1. Σε μια μεσαία κατσαρόλα θερμαίνουμε το λάδι.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλινο και το σκόρδο. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε για περίπου 5 λεπτά (όχι περισσότερο).
  3. Προσθέτουμε το ζωμό και βράζουμε για 5 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε τις φακές και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά.
  5. Ανακατεύουμε με ξύδι και σερβίρουμε με αλάτι και πιπέρι.

ipop.gr