Για τα κέικ με καρύδα θα χρειαστείτε

  • 395 γρ. ‏ζαχαρούχο γάλα
  • 120 γρ. ‏γάλα καρύδας
  • 3 ‏αυγά μέτρια
  • 150 γρ. ‏ινδοκάρυδο
  • 120 γρ. ‏γάλα

Για τη διακόσμηση θα χρειαστείτε

  • 300 γρ. ‏σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
  • ‏ινδοκάρυδο

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα και αλευροβουτυρώνετε ένα ταψάκι διαστάσεων 20×30 εκ.
  2. Σε ένα μπολ βάζετε το ζαχαρούχο γάλα, τα αυγά, το γάλα καρύδας και το γάλα. Με ένα σύρμα χειρός ανακατεύετε τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν μεταξύ τους.
  3. Προσθέτετε το ινδοκάρυδο και ανακατεύετε με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ομογενοποιηθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
  4. Αδειάζετε το μείγμα στο ταψί και ψήνετε για 35 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει το κέικ και να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα από το κέντρο του.
  5. Αφαιρείτε από τον φούρνο και αφήνετε για 30 λεπτά να κρυώσει εντελώς πάνω σε μία σχάρα.
  6. Παράλληλα λιώνετε τη σοκολάτα κουβερτούρα σε ένα μπεν μαρί.
  7. Κόβετε το κέικ σε 12 κομμάτια. Βουτάτε το κάθε κομμάτι μέσα στη λιωμένη σοκολάτα και αφήνετε σε μια σχάρα να στραγγίξει και να σφίξει η σοκολάτα.
  8. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία για όλα τα κομμάτια.
  9. Πασπαλίζετε το ινδοκάρυδο και με ένα κουταλάκι διακοσμείτε τα κομμάτια κέικ με την υπόλοιπη λιωμένη σοκολάτα που σας περίσσεψε στο μπολ.