Για τα μαλακά μπισκότα θα χρειαστείτε:

  • 340 γρ. ‏βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλ. ‏ζάχαρη
  • 1 κ.γ. ‏βανίλια
  • 3 1/2 φλ. ‏αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1/4 της κ.γ. ‏αλάτι
  • 3-4 κ.σ. ‏ζάχαρη για το πασπάλισμα πριν το ψήσιμο
  • 100 γρ. ‏σοκολάτα κουβετούρτα

Εκτέλεση

  1. Στον κάδο του μίξερ βάζετε τα 5 πρώτα υλικά και χτυπάτε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιογενής ζύμη.
  2. Τοποθετείτε τη ζύμη σε μια επίπεδη επιφάνεια και την πλάθετε ώσπου να γίνει ένας επίπεδος δίσκος.
  3. Τυλίγετε τη ζύμη με πλαστική μεμβράνη και την αφήνετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  4. Αλευρώνετε μια επιφάνεια. Στο σημείο αυτό μπορείτε να κόψετε τη μισή ζύμη και να την αφήσετε στην κατάψυξη για άλλη φορά καθώς θα βγούν αρκετά μπισκότα.
  5. Αλευρώνετε τον πλάστη σας και με αυτό ζυμώνετε ώσπου η ζύμη να έχει πάχος 1,5 εκ. . Για να μη χρησιμοποιήσετε χάρακα , βάλτε το δάχτυλο σας στην άκρη της ζύμης και μετρήστε μέχρι εκεί που τελειώνει το νύχι σας. Αυτό είναι το ιδανικό πάχος.
  6. Σε ένα ρηχό ταψί απλώνετε λαδόκολλα.
  7. Στο σημείο αυτό αλευρώνετε τα κουπάτ σας (αν χρησιμοποιείτε) και δίνετε σχήμα στα μπισκότα σας. Έπειτα τα βάζετε στο ταψί.
  8. Πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη κάθε μπισκότο. Έτσι θα έχουν μια λαμψη όταν βγούν από τον φούρνο.
  9. Ψήνετε στους 180°C για 20-25 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να καφετίζουν οι άκρες τους.
  10. Ψιλοκόβετε τη σοκολάτα σας και τη λιώνετε.
  11. Βουτάτε την άκρη κάθε μπισκότου στη σοκολάτα.
  12. Μόλις στερεοποιηθεί η σοκολάτα είναι έτοιμα!

foodmaniacs.gr