Για τη σαλάτα

  • 1 φλιτζάνι ‏Κινόα
  • 6 φλιτζάνια του νερού ‏Ζωμό
  • 3 κουταλιές της σούπας ‏Ελαιόλαδο
  • 3 ‏Φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα ‏Σκόρδο
  • 1 ‏Καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 1/2 κουταλιά της σούπας ‏Κάρυ σε σκόνη
  • 1/2 κουταλιά της σούπας ‏Κουρκουμάς
  • 1 κουταλιά της σούπας ‏Ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • Όσος έχει περισσέψει ‏Σολομός ψιλοκομμένος χωρίς το δέρμα
  • Μισή ‏Λεμονόκουπα
  • 1 φλιτζάνι ‏Αρακάς
  • 1 ‏Κρεμμύδι ξηρό ψιλοκομμένο
  • Λίγο ‏Αλάτι
  • Λίγο ‏Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1.  Ξεπλένετε την κινόα τη στραγγίζετε σε σουρωτήρι.
  2. Πλένετε τις φακές και τις βάζετε σε κατσαρόλα.
  3. Ρίχνετε 6 φλιτζάνια νερού ζωμό και αφήνετε να βράσουν για 10′.
  4. Προσθέτετε την κινόα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 12′.
  5. Ύστερα στραγγίζετε.
  6. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα φρέσκα κρεμμύδια και το ξερό για λίγα λεπτά να μαραθούν.
  7. Προσθέτετε το κάρυ, το σκόρδο, την πιπεριά και τον κουρκουμά και ανακατεύετε.
  8. Βάζετε τον αρακά και την κινόα με τις φακές και αλατοπιπερώνετε.
  9. Στύβετε το λεμόνι.
  10. Προσθέτε το σολομό και το μαϊντανό και σερβίρετε αμέσως!

foodmaniacs.gr- argiro.gr