Για τις φτερούγες θα χρειαστείτε:

  • 1 1/2 κιλό ‏φτερούγες 
  • 2 ‏αυγά
  • 2 κουτ. σούπας ‏νερό
  • 250 γρ. ‏αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. γλυκού ‏πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη
  • ‏αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ‏σουσάμι, ελαφρώς καβουρδισμένο στο γκριλ, για 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει απαλά

Για τη σάλτσα κάρυ θα χρειαστείτε:

  • 250 γρ. ‏γιαούρτι, στραγγιστό
  • 1 κουτ. σούπας ‏ρίγανη, ξερή
  • 1 κουτ. σούπας ‏κάρυ, απαλό
  • 1/2 κουτ. γλυκού ‏κύμινο, σε σκόνη
  • 2 κουτ. σούπας ‏χυμός λεμονιού
  • 2 κουτ. σούπας ‏ελαιόλαδο
  • ‏αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Για τη σάλτσα κάρυ

  1. Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά της σε ένα μπολ, το σκεπάζετε με διάφανη μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.

Για τις φτερούγες

  1. Πλένετε και σκουπίζετε καλά τις φτερούγες.
  2. Με ένα μαχαίρι κόβετε τις άκρες τους και κρατάτε το μέρος με το ψαχνό.
  3. Όσο για τι γυμνές άκρες τους, τις φυλάτε στην κατάψυξη για να φτιάξω ζωμό –είναι από τα καλύτερα κομμάτια για ζωμό.
  4. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.
  5. Σε ένα μπολ χτυπάτε ελαφρώς τα αυγά με το νερό.
  6. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με την πάπρικα και αλατοπίπερο.
  7. Τέλος, σε ένα τρίτο μπολ βάζετε το καβουρδισμένο σουσάμι.
  8. Αλείφετε με ελαιόλαδο ένα μέτριο ταψί.
  9. Περνάτε τις φτερούγες πρώτα από το μείγμα αλευριού, μετά από τα αυγό και τέλος από το σουσάμι.
  10. Τις απλώνετε στο λαδωμένο ταψί, σε μονή στρώση και τις ψήνετε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά και να ψηθούν και στο εσωτερικό τους.
  11. Τις σερβίρετε ζεστές και τις συνοδεύετε με τη σάλτσα με κάρι, ως ντιπ.

foodmaniacs.gr-dinanikolaou.gr