Για τα σοκολατοπιτάκια θα χρειαστείτε

1/2 πακέτο ‏φύλλα Κρούστας

  • 200 γρ. ‏κουβερτούρα
  • 2 ‏ώριμες μπανάνες
  • ‏φουντούκια ή αμύγδαλα καβουρντισμένα
  • 2 κ.σ. ‏ζάχαρη
  • 2 κ.σ. ‏βούτυρο λιωμένο
  • ‏άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Αλέθετε σε χοντρά κομμάτια στο μπλέντερ τους ξηρούς καρπούς (φουντούκια ή αμύγδαλα) με τη ζάχαρη. Κόβετε το φύλλο στη μέση. Βουτυρώνετε 1 φύλλο. Πασπαλίζετε με φουντούκια ή αμύγδαλα και ζάχαρη και καλύπτετε με 20 φύλλο βουτυρωμένο. Πασπαλίζετε με φουντούκια ή αμύγδαλα και ζάχαρη, στρώνουμε 3ο φύλλο, πασπαλίζετε σοκολάτα ψιλοκομμένη και αν θέλουμε ρίχνετε ψιλοκομμένες τις μπανάνες. Ρολάρετε σε σφιχτό ρολό.
  2. Ακουμπάτε με την ένωση προς τα κάτω, κόβετε σε κομμάτια με κοφτερό μαχαίρι (σε μπουκιές), αραδιάζετε σε βουτυρωμένο ταψί, τα βουτυρώνετε καλά και τα ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 C αέρα για 25 λεπτά να ροδίσουν καλά. Τα αχνίζετε με λίγη άχνη ζάχαρη.

foodmaniacs.gr-argiro.gr