Υλικά:

  • 2/3 φλιτζάνια νερό που βράζει
  • Ψιλοκομμένα κομμάτια από σκούρα σοκολάτα ( ιδανικά με 60 έως 70 τοις εκατό κακάο)
  • 1 1/3 φλιτζάνια γάλα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά
  • 1 φλιτζάνι καφέ εσπρέσο ή καφέ
  • 1/4 φλιτζάνι κακάο χωρίς ζάχαρη
  • 1/4 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 1 λωρίδα πορτοκαλί
  • Σαντιγί χωρίς λιπαρά
  • Κακάο σκόνη (προαιρετικά)
  • Κομμάτια μαύρης σοκολάτας (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  1. Πρόσθεσε σε μια μέση κατσαρόλα τη σοκολάτα και τα 2/3 φλιτζάνια βραστό νερό και ανακάτεψε τη μέχρι να λιώσει.
  2. Πρόσθεσε γάλα και τα επόμενα 4 συστατικά που ακολουθούν. Ανακάτεψε τα σε μέτρια έως χαμηλή φωτιά.
  3. Άφησε τη για 5 λεπτά ή μέχρι να σχηματιστούν μικροσκοπικές φυσαλίδες γύρω από την άκρη της κατσαρόλας. Ανακάτευε συνέχεια για να μη κολλήσει.
  4. Ρίξε τη ποσότητα σοκολάτας που επιθυμείς σε κάθε μία από 4 κούπες.
  5. Πρόσθεσε 2-3 κουταλιές της σαντιγί πάνω από κάθε μερίδα.
  6. Πρόσθεσε προαιρετικά σκόνη κακάο και κομμάτια σοκολάτας.

ipop.gr