Υλικά:

  • 2 φλιτζάνια μηλόξιδο
  • 5 αυγά
  • 1/4 φλιτζάνι μέλι
  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι καρύδας
  • 1/2 φλιτζάνι αραρούτι ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι αμυγδάλου
  • 2 κ.γλ. κανέλα
  • 1/4 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • 1/2 κ.γλ. μαγειρική σόδα

Για την επικάλυψη:

  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη καρύδας
  • 1/2 κ.γλ. κανέλα
  • 2 κ.σ. λάδι καρύδας

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Βάζουμε το μηλόξιδο σε μια μικρή κατσαρόλα και το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 15 λεπτά.
  3. Ανακατεύουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά των ντόνατς.
  4. Αφού κρυώσει το μηλόξιδο, το προσθέτουμε σ’ ένα μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά για τα ντόνατς.
  5. Χωρίζουμε το μείγμα σε φορμάκια για ντόνατς και ψήνουμε για 15 λεπτά.
  6. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη καρύδας με την κανέλα για την επικάλυψη κι αφήνουμε τα ντόνατς τα κρυώσουν.
  7. Μόλις κρυώσουν, τα περνάμε μ’ ένα πινέλο με λίγο λάδι καρύδας και στη συνέχεια πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και την κανέλα.

ipop.gr