Για τα Brownies

  • 100γρ. (½ φλιτζάνι) καστανή ζάχαρη
  • 100γρ. (½ φλιτζάνι) βούτυρο
  • 100γρ. (⅔ φλιτζάνι) μαύρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη
  • 2 αυγά
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 120 γρ. (¾ φλιτζάνι) σοκολατάκια

Μείγμα cheesecake

  • 600γρ. (2 ⅔ φλιτζάνια) τυρί κρέμα
  • 125γρ. (⅔ φλιτζάνι) ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλιά εκχύλισμα βανίλιας
  • 120γρ.(¾ φλιτζάνι) σοκολάτα γάλακτος

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς.

  2. Λιώνουμε τη ζάχαρη μαζί με το βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία.
  3. Κλείνουμε τον φούρνο και προσθέτουμε τη σοκολάτα και τα δύο αυγά και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  4. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε.
  5. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατεύουμε.
  6. Τοποθετούμε το μείγμα μας σ’ ένα ταψί και ψήνουμε για 12 με 15 λεπτά.
  7. Σ’ ένα άλλο μπολ το κρεμώδες τυρί και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
  8. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα δύο αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε καλά.
  9. Τοποθετούμε το μείγμα πάνω απ’ τη σοκολάτα και από πάνω βάζουμε τα σοκολατάκια.
  10. Ψήνουμε για 30 με 35 λεπτά.

ipop.gr