Για την βάση θα χρειαστείτε:

  • 1 ‏μείγμα για έτοιμο μπράουνις

Για την μους θα χρειαστείτε:

  • 250 ml ‏κρέμα γάλακτος
  • 3 ‏ασπράδια
  • 580 γρ. ‏dulce de leche
  • 180 γρ. ‏ζάχαρη
  • 50 ml ‏νερό
  • 10 γρ. ‏άγευστη ζελατίνη
  • 300 γρ. ‏dulce de leche

Για την γκανάς θα χρειαστείτε:

  • 200 ml ‏κρέμα γάλακτος

  • 200 γρ. ‏σοκολάτα κουβερτούρα

Εκτέλεση

  1. Φτιάχνετε το brownies σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
  2. Σε μια κατσαρόλα βράζετε τη ζάχαρη με το νερό. Μόλις βράσει το αποσύρετε από τη φωτιά.
  3. Χτυπάτε με το μίξερ τα ασπράδια και μόλις αφρατέψουν ρίχνετε το σιρόπι στο μπολ. Συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να έχετε μια αφράτη και σταθερή μαρέγκα.
  4. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάτε το dulce de leche (580 γρ.)με την κρέμα γάλακτος μέχρι να ομογενοποιηθούν. Έπειτα προσθέτετε τη μαρέγκα σε δόσεις και ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ για να μην πέσει ο αέρας της.
  5. Αφού εχετε διαλύσει την ζελατίνη σε νερό, παίρνετε 2-3 κ.σ. και τα διαλύετε στη ζελατίνη κι έπειτα τη ρίχνετε στο μείγμα ανακατεύοντας ώστε να πάει παντού.
  6. Απλώνετε πάνω από το brownies μια στρώση dulce de leche(300 γρ.). Έπειτα στρώνετε την κρέμα με το dulce de leche και βάζετε την τούρτα να παγώσει στο ψυγείο για 1 ώρα .
  7. Τελειώνετε με την σοκολάτα γκανάς. Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος ώσπου να πάρει μια βράση.
  8. Περιχύνετε την κουβερτούρα και αφήνετε για 2-3 λεπτά. Έπειτα ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η γκανάς. Τέλος, περιχύνετε την τούρτα και την αφήνετε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να δέσει.

foodmaniacs.gr