Για το γλυκό θα χρειαστείτε:

  • 340 γρ. ‏λευκή σοκολάτα κουβερτούρα
  • 1/4 του φλ. ‏κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.σ. ‏σιρόπι σφένδαμου/μέλι/εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 φλ. ‏αποξηραμένα cranberries ή σταφίδες
  • 1/3 του φλ. ‏φυστίκι αιγίνης ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  1. Στρώνετε με αλουμινόχαρτο μια μακρόστενη φόρμα. Για εύκολο ξεφορμάρισμα φροντίστε το αλουμινόχαρτο να εξέχει από τις άκρες.
  2. Τοποθετείτε σε ένα πυρίμαχο μπολ την λευκή σοκολάτα, την κρέμα γάλακτος και το σιρόπι σφένδαμου/μέλι/εκχύλισμα βανίλιας.
  3. Ζεσταίνετε για 30″ στα μικροκύμματα σε υψηλή θερμοκρασία. Επαναλάβετε μέχρι το μείγμα να λειώσει και να γίνει λείο.
  4. Προσθέτετε τα αποξηραμένα cranberries και τα φυστίκια , ανακατέψτε να πάνε παντού και τέλος ,απλώστε το μείγμα στην φόρμα με το αλουμινόχαρτο.
  5. Αφήστε το γλυκό για για 20-30 λεπτά ή ώσπου να παγώσει στο ψυγείο.
  6. Ξεφορμάρετε το γλυκό σας με τη βοήθεια του αλουμινόχαρτου. Κόβετε σε τετράγωνα και σερβίρετε.
  7. Φυλάσσετε ό,τι περισσέψει σε τάπερ που κλείνει αεροστεγώς για 1 βδομάδα.

foodmaniacs.gr

momtimeout