Για τις τάρτες μήλου θα χρειαστείτε:

  • 1 ‏φύλλο σφολιάτας
  • 1 ‏μήλο
  • 5 κ.σ. ‏βούτυρο
  • 6 1/2 κ.σ. ‏ζάχαρη
  • 4 μπάλες ‏παγωτό βανίλια ή κανέλα

Εκτέλεση

  1. Κόβετε την σφολιάτα σε 4 τετράγωνα. Αφήνετε 2 εκ απόσταση και χαράσσετε 1 τετράγωνο εσωτερικά και στα 4 τετράγωνα σφολιάτας. Διπλώνετε τις δυο άκρες  φέρνοντας τες διαγώνια και τρυπάτε την επιφάνεια τους με ένα πιρούνι. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία και στα υπόλοιπα 3 τετράγωνα.
  2. Πλένετε και στεγνώνετε τα μήλα σας. Κόβετε σε 4 κομμάτια το καθένα αφαιρόντας το εσωτερικό. Έπειτα κόβετε σε πολύ λεπτές φέτες.
  3. Αφού απλώσετε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί μοιράζετε με κουτάλι τη μισή ζάχαρη σε 4 σημεία ομοιόυ μεγέθους με τα τετράγωνά σας. Τοποθετείστε τα τετράγωνα σφολιάτας πάνω στα σημεία με τη ζάχαρη.
  4. Απλώστε δυο στρώσεις ψιλοκομμένα μήλα στη μέση .
  5. Πασπαλείστε με λίγη ζάχαρη και προσθέστε το μισό βούτυρο. Ακολουθήστε τη διαδικασία και για τα υπόλοιπα.
  6. Ψήνετε στους 190 για 10 λεπτά. Θα παρατηρήσετε ότι θα βγουν τα υγρά από τα μήλα. Μαζέψτε τα υγρά αυτά και περιχύστε κάθε τάρτα. Προσθέστε την υπόλοιπη ζάχαρη και το υπόλοιπο βούτυρο και ψήστε για 20 λεπτά ή μέχρι να καραμελώσει η βάση κάθε τάρτα.
  7. Σερβίρονται ζεστές με παγωτό βανίλια ή κανέλα.
  • Προτού αρχίσετε την εκτέλεση της συνταγής να αφήσετε την σφολιάτα για τουλάχιστουν 2-3 ώρες εκτός ψυγείου για να ξεπαγώσει καλά.
  • foodmaniacs.gr