Συστατικά
  • 1,5 λίτρο νερό
  • 6 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
  • 1 κ.γ. κύμινο σε σκόνη
  • 2 κόκκινες πιπεριές φλωρίνης από βαζάκι + 2 κ.σ. λάδι από το βαζάκι
  • 1 κρεμμύδι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ.τομάτα κονκασέ
  • 1 κ.σ. ζάχαρη καστανή
  • 60 γρ. μηλίτης ή λευκό κρασί
  • 1 κ.σ. worcestershire sauce

Για το σερβίρισμα

  • 6 ψωμάκια για burger
  • ¼  λάχανο μωβ
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 αβοκάντο
Εκτέλεση
  • Βάζουμε σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά το νερό, τα στήθη κοτόπουλου και το κύμινο. Αφήνουμε για 30- 40 λεπτά να βράσουν τα φιλέτα. Προσθέτουμε νερό αν χρειαστεί για να καλύπτονται τελείως τα φιλέτα.
  • Αφού βράσουν τα φιλέτα, αφαιρούμε από τη φωτιά την κατσαρόλα και σουρώνουμε. Αφήνουμε τα φιλέτα στην άκρη να κρυώσουν.
  • Κόβουμε σε λωρίδες πάχους 1 εκ. τις πιπεριές και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
  • Σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά βάζουμε το λάδι από το βαζάκι, τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πιπεριές με το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά.
  • Προσθέτουμε την τομάτα κονκασέ και την καστανή ζάχαρη. Σοτάρουμε για άλλα 1-2 λεπτά.
  • Σβήνουμε με τον μηλίτης και όταν μειωθεί η ποσότητα στο μισό προσθέτουμε τη worcestershire sauce.
  • Παράλληλα σε ένα μπολ με τα χέρια μας ‘μαδάμε’ το κοτόπουλο.
  • Ρίχνουμε τη ψίχα του κοτόπουλου στο τηγάνι και με μία ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε καλά μέχρι να ανακατευτεί  καλά με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Ανοίγουμε τα ψωμάκια των burger. Μοιράζουμε σε κάθε ψωμάκι – βάση το μείγμα του κοτόπουλου.
  • Ψιλοκόβουμε το λάχανο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
  • Κόβουμε το αβοκάντο σε λεπτές φέτες. Τα βάζουμε σε ένα μπολ, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε και μοιράζουμε πάνω από το κοτόπουλο.
  • Καπακώνουμε με το ψωμάκι και σερβίρουμε.

akispetretzikis.com