Υλικά

150 γρ. κράνμπερις αποξηραμένα

  • 120 ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι και το ξύσμα του
  • 50 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα
  • 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης χοντροκομμένα
  • 100 γρ. αμύγδαλα χοντροκομμένα
  • 50 γρ. ηλιόσπορους χοντροκομμένους
  • 1 κ.γ. κανέλα σκόνη
  • ¼ κ.γ. γαρύφαλλο
  • 2 κ.γ. παπαρουνόσπορο
  • 160 γρ. νιφάδες βρώμης σε σκόνη (περασμένη από το μπλέντερ)
  • 1 κουβερτούρα Γάλακτος (170 γρ.)
  • 2 κ.σ. φυστικοβούτυρο
  • Εκτέλεση

  1. Βάλτε σε 2 δόσεις τα κράνμπερις στο μπλέντερ μέχρι να λιώσουν. Τοποθετήστε το μίγμα σε ένα μεγάλο μπολ.
  2. Στίψτε τα πορτοκάλια και τοποθετήστε τον χυμό στο μπολ με τα κράνμπερις.
  3. Ανακατέψτε και πατήστε με ένα πιρούνι ώστε να μαλακώσουν τα λιωμένα φρούτα και να ανακατευτούν με το χυμό.
  4. Βάλτε σε 2-3 δόσεις τους ξηρούς καρπούς στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν χοντροκομμένοι.
  5. Τοποθετήστε τους ξηρούς καρπούς στο μπολ και ανακατέψτε καλά με το πιρούνι.
  6. Προσθέστε το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα, το γαρύφαλλο και τον παπαρουνόσπορο.
  7. Ανακατέψτε καλά και προσθέστε τη βρώμη την οποία έχετε περάσει από το μπλέντερ ώστε να γίνει αλεύρι.
  8. Προσθέστε το φυστικοβούτυρο και την κουβερτούρα  Γάλακτος. Ανακατέψτε καλά με το πιρούνι, στο τέλος όμως θα χρειαστεί να βάλετε τα χέρια σας ώστε να ενσωματωθεί πλήρως η βρώμη στο μίγμα σας.
  9. Στρώστε λαδόκολλα ή μεμβράνη σε ένα ταψάκι 10Χ35 εκ, τοποθετήστε μέσα το μίγμα και απλώστε καλά με το χέρι σας. Αν δυσκολεύεστε να το κάνετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την πλάτη ενός κουταλιού.
  10. Σκεπάστε το μίγμα με τη λαδόκολλα και βάλτε το στο ψυγείο. Μετά από λίγες ώρες είναι έτοιμο. Κόψτε και διατηρήστε στο ψυγείο.

glikessintages.gr