Συστατικά
  • 200 γρ. κουβερτούρα
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 330 γρ. κρέμα γάλακτος, παγωμένη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 400 γρ. κέικ βανίλιας
  • 200 γρ.  μούρα (μαύρα μούρα, μύρτιλα, φράουλες)
  • 200 γρ. σαντιγί
  • 200 γρ. μπισκότα (πτι-μπερ, digestive)
  • φύλλα δυόσμου για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
  • Σπάμε την κουβερτούρα με τα χέρια μας σε κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 2-3 λεπτά στα 800 Watt μέχρι να λιώσει.
  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε την άχνη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος, το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα για 2 λεπτά μέχρι να έχουμε μία σφιχτή σαντιγί.
  • Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε γρήγορα με μία μαρίζ, πριν κρυώσει η σοκολάτα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας και έχουμε μους.

Για τη σύνθεση

  • Παίρνουμε 4 ποτήρια και μοιράζουμε το κέικ σε κομμάτια.
  • Βάζουμε από 1 κ.σ. μους, λίγα από τα φρούτα, 1 κ.σ. σαντιγί, 1 κ.σ. μους και μπισκότα σπασμένα.
  • Κάνουμε δεύτερη στρώση με 1 κ.σ. σαντιγί, 1 κ.σ. μους και φρούτα.
  • Σερβίρουμε με φύλλα δυόσμου.

akispetretzikis.com