Για τα μπισκότα παρμεζάνας θα χρειαστείτε

  • 1 φλιτζ. του τσαγιού ‏φρέσκο βούτυρο αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 φλιτζ. του τσαγιού ‏αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 σφηνάκια ‏γάλα φρέσκο
  • λίγο ‏αλάτι
  • όση θέλετε, ανάλογα πόσο έντονη γεύση επιθυμείτε ‏παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση

  1. Ρίχνετε το σχετικά μαλακό βούτυρο, το γάλα, το αλάτι και το αλεύρι σε ένα μπολ και ζυμώνετε τα υλικά με τα χέρια μέχρι να αποκτήσετε μια ομοιογενή ζύμη που δεν κολλάει στα δάχτυλα και στα τοιχώματα (δεν παίρνει παραπάνω από μερικά λεπτά). Προσθέτετε την τριμμένη παρμεζάνα και ζυμώνετε λίγο ακόμα για να ανακατευτεί.
  2. Στρώνετε τη λαμαρίνα του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί. Αποσπάτε κομματάκια ζύμης (μεγέθους καρυδιού), τα πιέζετε ελαφρά με τις παλάμες να γίνουν σα δισκάκια και τα τοποθετείτε -το ένα σε κάποια απόσταση από το άλλο- στη λαμαρίνα.
  3. Ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 15′ και βγάζετε τη λαμαρίνα. Αφήνετε τα μπισκότα να κρυώσουν πολύ καλά, πριν τα καταναλώσετε, για να μη σας διαλυθούν, καθώς συνεχίζουν να «σφίγγουν» εκτός φούρνου.

foodmaniacs.gr – icookgreek.com