Για τη βάφλα πορτοκάλι με μέλι θα χρειαστείτε

  • 1 ‏πορτοκάλι (το ξύσμα του)
  • 1 ‏βανίλια
  • 1 κ.σ. ‏λικέρ πορτοκάλι
  • 2 κ.σ. ‏ζάχαρη ή φρουκτόζη
  • 1/4 κ.γ. ‏αλάτι
  • 2 κ.σ. ‏βούτυρο λιωμένο
  • 2 κούπες ‏αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κ.γ. ‏μπέικιν πάουντερ
  • 2 κούπες ‏γάλα
  • 1 ‏αυγό

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ. Ψεκάζετε την βαφλιέρα με το ειδικό σπρέι λαδιού για να μην κολλήσει το μείγμα στη βαφλιέρα.
  2. Παίρνετε με την κουτάλα μείγμα και ρίχνετε στην βουτυρωμένη βαφλιέρα και τις βγάζετε μόλις χρυσίσουν. Αν δεν έχετε βαφλιέρα γίνονται σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο βούτυρο.
  3. Συνοδέψτε τις με μέλι και σμέουρα.

foodmaniacs.gr-newsbeast.gr