Για τη τούρτα με κρέπες λαχανικών θα χρειαστείτε:

  • 5 ‏αυγά
  • 350 γρ. ‏αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κ.σ. ‏βούτυρο, λιωμένο
  • 1 κ.γ. ‏αλάτι
  • 350 ml ‏γάλα
  • ‏βούτυρο, για το τηγάνισμα
  • 250 ml ‏κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. ‏παρμεζάνα

Για τη γέμιση θα χρειαστείτε:

  • 6 κ.σ. ‏ελαιόλαδο
  • 1 1/2 κιλό ‏σπανάκι
  • 5 ‏φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 4 ‏πράσα, ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι ‏άνηθο
  • 350 γρ. ‏τυριά, τριμμένα (παρμεζάνα, ρεγκάτο, κίτρινο μαλακό τυρί)
  • 1 ‏αβγό, χτυπημένο

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζετε τις κρέπες αναμειγνύοντας όλα τα υλικά μαζί, μέχρι να επιτύχετε έναν λείο χυλό. Αφήνετε για 10 λεπτά να ξεκουραστεί.
  2. Βουτυρώνετε ένα τηγάνι διαμέτρου 28 εκ. και τηγανίζετε τις κρέπες για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά.
  3. Γέμιση: Τσιγαρίζετε με ελαιόλαδο σε κατσαρόλα το σπανάκι μαζί με τα κρεμμυδάκια και το πράσο για 6 λεπτά. Προσθέτετε τα αρωματικά, αλάτι και πιπέρι, και αφήνετε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
  4. Αφήνετε να κρυώσει και προσθέτετε το αβγό και τα τριμμένα τυριά. Ανακατεύετε καλά. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190οC.
  5. Σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος απλώνετε στρώσεις κρέπας – γέμισης μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Τελειώνετε με κρέπες.
  6. Ρίχνετε την κρέμα γάλακτος από πάνω και πασπαλίζετε με την παρμεζάνα.
  7. Ψήνετε για 20 λεπτά.

Tip

Το μυστικό για το σωστό κόψιμο αυτής της τούρτας είναι να την αφήσουμε να κρυώσει και κατόπιν να την κόψουμε σε τρίγωνα κομμάτια που θα ενώσουμε ξανά και θα τα ζεστάνουμε εκ νέου προτού σερβίρουμε.

imommy – foodmaniacs.gr