Συστατικά
  • 4 αυγά μεσαία
  • 50 γρ. λάδι καρύδας
  • ξύσμα + χυμό από 1 μεγάλο πορτοκάλι
  • 220 γρ. καρότα, τριμμένα
  • 120 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα
  • 250 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • ½ κ.γ. τζίντζερ
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γ. σόδα

 Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά ελαφρά με ένα σύρμα χειρός.
  • Προσθέτουμε το λάδι καρύδας, το ξύσμα και τον χυμό από το πορτοκάλι και ανακατεύουμε.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τα τριμμένα καρότα, τα ψιλοκομμένα καρύδια και ανακατεύουμε καλά.
  • Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το τζίντζερ, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα.
  • Τα ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι, τα ρίχνουμε στο μείγμα με τα αυγά και τα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Βουτυροαλευρώνουμε μία ορθογώνια φόρμα του κέικ 10×22 εκ. με αλεύρι χωρίς γλουτένη και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
  • Ψήνουμε για 35-40 λεπτά.
  • Όταν είναι έτοιμο αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και σερβίρουμε.

akispetretzikis.com