Για την βάση θα χρειαστείτε:

  • 300 γρ. ‏μπισκότα βανίλιας
  • 150 γρ. ‏βούτυρο λιωμένο
  • 1 σφηνάκι ‏κακάο

Για την κρέμα θα χρειαστείτε:

  • 230 γρ. ‏τυρί τύπου Philadelphia
  • 300 γρ. ‏nutella
  • 100 γρ. ‏άχνη ζάχαρη
  • 1 κ.γ. ‏εκχύλισμα βανίλιας
  • 300 ml ‏κρέμα γάλακτος
  • 12 ‏ferrero rocher χοντροκομμένα

Για την επικάλυψη θα χρειαστείτε:

  • 200 ml ‏κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ ‏σοκολάτα γάλακτος
  • 12 ‏ferrero rocher

Εκτέλεση

  1. Θρυμματίζετε τα μπισκότα μαζί με το βούτυρο ώσπου να έχετε ένα ενιαίο μείγμα. Προσθέστε έπειτα το κακάο κι ανακατέψτε να πάει παντού.
  2. Έπειτα βάζετε την βάση σας σε φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα και την πιέζετε προς τα κάτω ώστε να έχει ομοιόμορφη επιφάνεια.
  3. Χτυπάτε με το μίξερ σε ένα μπολ τα υλικά της γέμισης. Στη συνέχεια προσθέτετε τα Ferrero Rocher τα οποία έχετε χοντροκόψει και ανακατεύετε με μια σπάτουλα για να πάνε παντού.
  4. Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος μέχρι να πάρει μια βράση κι έπειτα περιχύνετε την κουβερτούρα με αυτή και αφήνετε το μείγμα για 1-2 λεπτά χωρίς να ανακατέψτε. Έπειτα ανακατεύετε ώσπου να λιώσει και να γυαλίσει η σοκολάτα.
  5. Περιχύνετε το γλυκό σας με την γκανάς και το αφήνετε στο ψυγείο για 6-8 ώρες.
  6. Διακοσμείτε με ολόκληρα Ferrero Rocher.

foodmaniacs.gr