Για το ραβανί θα χρειαστείτε

  • 1/2 φλιτζ. του τσαγιού ‏αμυγδαλόψιχα
  • 2 κ.σ. ‏μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.σ. ‏κανέλα
  • 10 ‏αυγά
  • 1/2 φλιτζ. ‏ζάχαρη άχνη
  • 2 φλιτζ. του τσαγιού ‏σιμιγδάλι
  • 150 γρ. ‏κουβερτούρα 55 % κακάο λιωμένη

Για το σιρόπι θα χρειαστείτε

  • 2 ποτήρια του νερού ‏νερό
  • 1 ποτήρι του νερού ‏χυμό πορτοκαλιού ή λεμονιού
  • 2 ποτήρια του νερού ‏ζάχαρη
  • ‏φλούδα από ένα πορτοκάλι ή λεμόνι
  • 1/2 ξυλάκι ‏κανέλας

Για την επικάλυψη σοκολάτας θα χρειαστείτε

  • 1 ποτήρι ‏νερό
  • 1/2 ποτήρι ‏κονιάκ
  • 250 γρ. ‏σοκολάτα κουβερτούρα
  • 1 φλιτζ. του τσαγιού ‏κόρν φλάουρ

Εκτέλεση

Για το ραβανί

  1. Σε μπέν μαρί ζεσταίνετε την κουβερτούρα για περίπου 5 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει.
  2. Στο κάδο του μίξερ χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη και ανακατεύοντας συνεχώς, ρίχνετε το σιμιγδάλι, κανέλα, μπέικιν πάουντερ αμυγδαλόψιχα, κουβερτούρα λιωμένη.
  3. Όταν το μείγμα γίνει έτοιμο, το αδειάζετε σε ένα βουτυρωμένο ταψί.
  4. Ισιώνετε την επιφάνεια του και το ψήνετε σε μέτριο φούρνο στους 180 βαθμούς στο πρόγραμμα με αντιστάσεις (πάνω και κάτω) για 30 λεπτά.

Για το σιρόπι

  1. Βράζετε τα υλικά για 7 λεπτά περίπου (από την στιγμή που αρχίζει να κοχλάζει).
  2. Αφαιρείτε την κανέλα και τη φλούδα και αφήνετε να χλιάνει.
  3. Κόβετε σε κομμάτια το ραβανί και περιχύνετε με το σιρόπι. Το ραβανί σας πρέπει να είναι ζεστό, σχεδόν μόλις βγει από τον φούρνο και το σιρόπι ζεστό απο την κατσαρόλα.

Για την επικάλυψη σοκολάτας

  1. Βάζετε σε μια κατσαρόλα στη φωτιά με 1 ποτήρι νερό, 1 ποτηράκι κρασιού κονιάκ και το κόρν-φλάουρ κι ανακατεύετε μέχρι να πάρουν βράση.
  2. Ρίχντε και την κουβερτούρα και τα ανακατεύετε μέχρι να γίνουν όλα μια ομοιόμορφη πηχτή κρέμα, που τη στρώνετε πάνω στο ρεβανί σας.
  3. Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε με παγωτό μπισκότο κρέμα.

foodmaniacs.gr – sidagi.gr