Για τα ρολάκια κανέλας με γιαούρτι θα χρειαστείτε

  • 300 γρ. ‏αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 πρέζα ‏αλάτι
  • 6 γρ. ‏μαγιά στιγμής
  • ‏Ξύσμα από 1/2 λεμόνι
  • 250 γρ. ‏γιαούρτι
  • 30 γρ. ‏βούτυρο
  • 50 γρ. ‏ζάχαρη

Για τη γέμιση θα χρειαστείτε

  • 50 γρ. ‏βούτυρο μαλακωμένο
  • 50 γρ. ‏=καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.σ. ‏κανέλα

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους κοσκινίζετε το αλεύρι, προσθέτετε το αλάτι, τη μαγιά και το ξύσμα λεμονιού, και ανακατεύετε όλα τα υλικά. Ρίχνετε επίσης το γιαούρτι, το βούτυρο και τη ζάχαρη και ανακατεύετε. Μεταφέρετε το περιεχόμενο του μπολ σε μια καλά αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνετε, μέχρι να πετύχετε μια ζύμη μαλακή και ελαφρώς κολλώδη. Τη μεταφέρετε σε καθαρό μπολ, τη σκεπάζετε με μια πετσέτα και την αφήνετε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 30 λεπτά.
  2. Απλώνετε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και την ανοίγετε με τον πλάστη σε φύλλο, διαστάσεων περίπου 20×30 εκ. Αλείφετε όλη την επιφάνειά της με το μαλακωμένο βούτυρο.
  3. Ενώνετε την καστανή ζάχαρη με την κανέλα και τα απλώνετε και αυτά στην επιφάνεια της ζύμης. Την τυλίγετε σε ρολό (διπλώνετε τη μεγαλύτερη πλευρά της) και την κόβετε σε 8 ρολάκια.
  4. Στρώνετε με λαδόκολλα ένα στρογγυλό ταψί μεσαίου μεγέθους και τοποθετείτε εκεί τα ρολά. Τα σκεπάζετε με μια καθαρή πετσέτα και τα αφήνετε για 1 ώρα περίπου να φουσκώσουν.
  5. Λίγο πριν τελειώσει ο χρόνος αναμονής, προθερμαίνετε το φούρνο μας στους 180°C με αέρα. Ψήνετε τα ρολά για 30-35 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

foodmaniacs.gr-fage