Υλικά

  • 400 γρ. γαρίδες μέτριες, φρέσκες ή κατεψυγμένες, καθαρισμένες
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, σε λεπτά μπαστουνάκια
  • 6 τορτίγιες από σιτάλευρο Για τη μαρινάδα
  • 1 σκελίδα σκόρδου, σε φέτες
  • χυμός από 1 λάιμ (ή από 1 μικρό λεμόνι)
  • 1/2 κόκκινη πιπεριά τσίλι, ξερή, ψιλοκομμένη
  • 4 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου κόλιανδρου (ή μαϊντανού), ψιλοκομμένα

Για τη σάλτσα αβοκάντο

  • 1 ώριμο αβοκάντο, σε φέτες
  • χυμός από 1 λάιμ (ή 40-50 ml χυμός λεμονιού)
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • 1/2 κόκκινη πιπεριά τσίλι, ξερή και ψιλοκομμένη
  • 2 κουτ. σούπας ξινόκρεμα (sour cream ή crème fraîche) ή γιαούρτι στραγγιστό
  • αλάτι

Για το σερβίρισμα

  • περίπου 200 γρ. ξινόκρεμα ή γιαούρτι

Διαδικασία

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις γαρίδες με όλα τα υλικά της μαρινάδας, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά.

Σάλτσα αβοκάντο: Χτυπάμε στον πολυκόφτη όλα τα υλικά για 1-2 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία σάλτσα.

Γαρίδες: Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε την πιπεριά Φλωρίνης για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς. Προσθέτουμε τις γαρίδες (με τη μαρινάδα) και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να αλλάξουν χρώμα οι γαρίδες και να γίνουν.

Σερβίρισμα: Ζεσταίνουμε κάθε τορτίγια χωριστά σε ένα τηγάνι. Τις απλώνουμε στα πιάτα και από πάνω μοιράζουμε την κρέμα αβοκάντο, τις γαρίδες και όση ξινόκρεμα μας αρέσει.