Για τις μπάρες από βρώμη με καρύδα και αποξηραμένα σύκα θα χρειαστείτε

  • 4 ‏ασπράδια αβγών
  • 140 γραμμάρια ‏ζάχαρη άχνη
  • 45γραμμάρια ‏αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 130 γραμμάρια ‏ινδική καρύδα
  • 100 γραμμάρια ‏αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 120 γραμμάρια ‏σοκολάτα γάλακτος, ψιλοκομμένη
  • 70 γραμμάρια ‏βρώμη
  • 80 γράμμαρια ‏μέλι
  • 90 γραμμάρια ‏σοκολάτα κουβερτούρα

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς και στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ένα ταψί διαστάσεων 20×30εκ. 
  2. Βάζετε τα ασπράδια στον κάδο του μίξερ και με το σύρμα, σε μεσαία ταχύτητα, τα διογκώνετε.
  3. Όταν η μαρέγκα είναι έτοιμη τη βγάζετε από το μίξερ, προσθέτετε την άχνη και ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ.
  4. Έπειτα προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός της κουβερτούρας, και ανακατεύετε. 
  5. Απλώνετε ομοιόμορφα το μίγμα στο ταψί και ψήνετε στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά.
  6. Στο μεταξύ λιώνετε τη σοκολάτα κουβερτούρα σε φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί. 
  7. Μόλις οι μπάρες ψηθούν τις βγάζετε από το φούρνο, τις αφήνετε να κρυώσουν και έπειτα τις περιχύνετε με τη λιωμένη κουβερτούρα.
  8. Όταν κρυώσει και η κουβερτούρα κόβετε τις μπάρες σε ορθογώνιο σχήμα και τις διατηρείτε σε δροσερό περιβάλλον.

foodmaniacs.gr – olivemagazine.gr