Για τη βάση θα χρειαστείτε:

  • 20-25 ‏χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
  • 1 ½ φλ. ‏καρύδια
  • 1 κουταλάκι ‏πάστα βανίλιας ή essence βανίλιας
  • ½ κουταλάκι ‏αλάτι
  • 1/4 φλ. ‏σκόνη κακάο

Για την κρέμα θα χρειαστείτε:

  • 4 ‏αβοκάντο ώριμα
  • 2 κουταλάκια ‏εκχύλισμα μέντας
  • [προαιρετικό] 3 κουταλιές ‏Maple syrup ή Golden syrup
  • 5 κουταλιές ‏γλυκαντική ουσία όπως stevia
  • 1 κουταλιά ‏πάστα ή essence βανίλιας

Για την επικάλυψη θα χρειαστείτε:

  • 3 ‏αβοκάντο ώριμα
  • 1 κουταλάκι ‏πάστα βανίλιας
  • 1 κουταλάκι ‏στιγμιαίο καφέ
  • 1/4 φλ. + 2 κ.σ σκόνη ‏κακάο
  • 5 κουταλιές ‏Maple syrup ή Golden syrup

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ετοιμάζετε πρώτα τη βάση μας βάζοντας όλα τα υλικά σε ένα blender και αφού χτυπηθούν καλά και μας δώσουν ένα ομοιογενές μίγμα, το απλώνετε ομοιόμορφα με τα χέρια σας στη βάση του σκεύους που θα χρησιμοποιήσετε.
  2. Χτυπάτε πάλι στο blender όλα τα υλικά της κρέμας και όταν ενωθούν καλά σε ένα λείο και βελούδινο μίγμα, το απλώνουμε πάνω στη βάση που φτιάξατε.
  3. Βάζετε όλα τα υλικά της επικάλυψης πάλι στο blender και όταν ενωθούν και αυτά σε ένα ομοιογενές μίγμα, το απλώνετε πάνω από την κρέμα.
  4. Το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3-4 ώρες πριν το απολαύσετε και το διατηρείτε επίσης στο ψυγείο.

foodmaniacs.gr