Για τα μαλακά μπισκότα σοκολάτας θα χρειαστείτε

  • 3/4 του φλιτζ. ‏νιφάδες βρώμης
  • 1/4 του φλιτζ. ‏αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κ.γ. ‏μαγειρική σόδα
  • 1 κ.γ. ‏αλάτι
  • 1/4 του φλιτζ. ‏έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. ‏ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 φλιτζ. ‏ζάχαρη (ή υποκατάστατο ζάχαρης)
  • 1/2 φλιτζ. ‏καστανή ζάχαρη
  • 1 ‏μεγάλο αυγό
  • 1 μεγάλο ‏ασπράδι αυγού
  • 1 1/2 κ.γ. ‏εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 φλιτζ. ‏σταγόνες σοκολάτας άγλυκες

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Τοποθετείτε τις νιφάδες βρώμης σε αντικολλητικό χαρτί και ψήνετε για 10 λεπτά. Εν τω μεταξύ, φροντίζετενα αναμείξειτε σε ένα μπολ, το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, το βούτυρο, το ελαιόλαδο και το αλάτι και χτυπάτε το μείγμα.
  2. Προσθέτετε το αυγό, τα ασπράδια και τη βανίλια, μέχρι το μείγμα να γίνει ομογενές! Προσθέτετε στο μείγμα τις σταγόνες σοκολάτας και τις νιφάδες βρώμης και τοποθετείτε το υλικό στο ψυγείο για μια ώρα.
  3. Βγάζετε το υλικό από το ψυγείο και τοποθετείτε μεγάλες κουταλιές του μείγματος σε ταψί. Ψήνετε σε φούρνο που έχετε προθερμάνει στους 180 βαθμούς για 10 με 12 λεπτά, ώσπου τα μπισκότα να ροδίσουν.
  4. Πρόσεξτε μην παραψήσετε τα μπισκότα αφού εσωτερικά πρέπει να είναι μαλακά.

foodmaniacs.gr – shape.gr