Για την quiche lorraine θα χρειαστείτε:

  • 300 γρ. ‏αλεύρι
  • 150 γρ. ‏βούτυρο

Για τη γέμιση θα χρειαστείτε:

  • 10 φέτες ‏μπέικον
  • 250 γρ. ‏παρμεζάνα τριμμένη
  • 4 ‏αυγά
  • 450 ml ‏κρέμα γάλακτος
  • ‏αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ βάζετε το αλεύρι, το βούτυρο και το αλάτι και ζυμώνετε.
  2. Προσθέτετε λίγο νερό και συνεχίζετε να ζυμώνετε μέχρι να γίνει λεία η ζύμη.
  3. Παίρνετε ένα ταψί και το βουτυρώνετε και στρώνετε τη ζύμη και τη ψήνετε για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C.
  4.  Στο μεταξύ σε ένα τηγάνι ψήνετε το μπέικον μέχρι να ξεροψηθεί.
  5. Πάνω στη ζύμη βάζετε το μπέικον και το τυρί ενώ σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά με την κρέμα, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι.
  6. Ρίχνετε το μείγμα με τα αυγά στην τάρτα και ψήνετε για 35 λεπτά ,ανάλογα το φούρνο.

jenny – foodmaniacs.gr