Ένα από τα χειρότερα λάθη που κάνουμε όταν θέλουμε να χάσουμε βάρος είναι να αφήνουμε τον εαυτό μας πεινασμένο. Αν θέλετε να χάσετε βάρος θα πρέπει να ακολουθείτε μια ισορροπημένη διατροφή και να μην ξεχνάτε να τη συνδυάζετε με ένα καθημερινό πρόγραμμα ασκήσεων και άλλων υγιεινών συνηθειών.

Σε έναν κόσμο όπου η παχυσαρκία έχει γίνει ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα υγείας, πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να χάσουν βάρος και σε πολλές περιπτώσεις κάνουν λάθη, που τους εμποδίζουν να είναι ευτυχισμένοι.

Το αδυνάτισμα έχει μετατραπεί σε μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες στον κόσμο. Πολλές εταιρείες προσφέρουν προϊόντα για απώλεια βάρους αλλά τελικά δεν αποφέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Αυτά τα προϊόντα συμβάλλουν συνήθως στην γρήγορη καύση του λίπους αλλά δεν υπάρχει τίποτα «θαυματουργό» που μπορεί να κάνει τα πάντα μόνο του καθώς η απώλεια βάρους περιλαμβάνει και πολλούς άλλους παράγοντες.

Ένα από τα πιο κοινά λάθη που κάνουν οι άνθρωποι όταν θέλουν να χάσουν βάρος είναι ότι περιορίζουν το πρόγραμμα του αδυνατίσματος σε έναν και μόνο παράγοντα σκεπτόμενοι ότι με αυτόν τον τρόπο θα έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Για παράδειγμα, ορισμένοι ακολουθούν μια υγιεινή διατροφή αλλά δεν ασκούνται ή δεν υπολογίζουν καν άλλους βασικούς παράγοντες. Άλλοι υποκύπτουν σε «θαυματουργές δίαιτες» οι οποίες στο τέλος δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα. Θα θέλατε να μάθετε ποια είναι τα πιο κοινά λάθη που κάνουμε όταν θέλουμε να χάσουμε βάρος;

Εξάλειψη των υδατανθράκων

Οι υδατάνθρακες είναι η κύρια πηγή ενέργειας και δεν πρέπει ποτέ να τους εξαλείφετε από τη διατροφή σας. Αληθεύει το γεγονός πως αν τρώτε μεγάλες ποσότητες υδατανθράκων, θα πάρετε κιλά αλλά αν καταναλώνετε μια συνιστώμενη δόση καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας θα έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Για να χάσετε βάρος χωρίς να εξαλείψετε τους υδατάνθρακες από τη διατροφή σας θα πρέπει να τους καταναλώνετε κυρίως κατά το πρωινό σας γεύμα και το μεσημεριανό έτσι ώστε να μπορέσετε στο υπόλοιπο της ημέρας να τους κάψετε. Δεν συνιστάται η κατανάλωσή τους τις βραδινές ώρες καθώς θα μετατραπούν σε λίπος.

Είναι επίσης σημαντικό να τονίσουμε ότι η εξάλειψη των υδατανθράκων από τη διατροφή σας μπορεί να προκαλέσει ορισμένα σοβαρά προβλήματα υγείας.

Μένετε πεινασμένοι

Πολλοί άνθρωποι σταματούν να τρώνε, παραλείπουν γεύματα ή τρώνε πολύ μικρή ποσότητα σε κάθε γεύμα πιστεύοντας ότι αυτός είναι ένας καλός τρόπος για να χάσουν κιλά. Αυτό που δεν γνωρίζουν είναι ότι αυτό είναι ένα από τα χειρότερα λάθη που μπορεί να κάνει κανείς καθώς όχι μόνο δημιουργεί ελλείψεις στο σώμα αλλά χειροτερεύει και το μεταβολισμό με αποτέλεσμα να είναι ακόμη πιο δύσκολη η απώλεια βάρους. Έχει αποδειχτεί ότι 5 με 6 μικρά γεύματα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας θα διατηρήσουν την ισορροπημένη λειτουργία του μεταβολισμού σας έτσι ώστε να μπορείτε να καίτε λίπος πιο εύκολα

Δεν πίνετε νερό

 

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν έναν εσφαλμένο μύθο ότι το νερό μπορεί να τους αποφέρει επιπλέον κιλά καθώς προκαλεί κατακράτηση υγρών. Ωστόσο, μελέτες έχουν δείξει ότι ισχύει ακριβώς το αντίθετο καθώς η κατανάλωση νερού προωθεί το μεταβολισμό, βελτιώνει την πέψη και σας διατηρεί ενυδατωμένους. Το αλάτι ευθύνεται για την κατακράτηση των υγρών και γι’ αυτό το λόγο συνιστάται η μείωση της κατανάλωσής του.

Καταχρηστικές δίαιτες ή ελαφριές τροφές

Επειδή οι ετικέτες των προϊόντων αναγράφουν ότι είναι προϊόντα διαίτης, ελαφριά, με χαμηλά λιπαρά ή υγιεινά δεν σημαίνει ότι αυτό ισχύει 100%.Αληθεύει το γεγονός ότι αυτές οι τροφές έχουν λιγότερα λιπαρά, ζάχαρη, θερμίδες, νάτριο και υδατάνθρακες αλλά πολλοί δεν γνωρίζουν ότι αυτό είναι μόνο ένα ποσοστό σε σχέση με άλλες τροφές και ότι η υπερκατανάλωσή τους μπορεί να σας κάνει να πάρετε κιλά.

Κάνετε μόνο καρδιαγγειακές ασκήσεις

 

Πηγαίνετε για τρέξιμο, κάνετε ποδηλασία, τζόκινγκ· αυτές οι καρδιαγγειακές ασκήσεις δεν επαρκούν για να χάσετε βάρος. Για να έχετε καλά αποτελέσματα θα πρέπει να συνδυάσετε αυτές τις ασκήσεις με ασκήσεις αντοχής. Αυτό το πρόγραμμα ασκήσεων θα σας βοηθήσει να κάψετε περισσότερες θερμίδες ενώ ασκείστε.

Κάνετε απλά δίαιτα

Η διατροφή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο όταν προσπαθείτε να χάσετε κιλά ή για να διατηρήσετε ένα ισορροπημένο βάρος. Αληθεύει το γεγονός ότι υπάρχουν ορισμένες τροφές που μας βοηθούν να καίμε λίπος πιο εύκολα χάρη στις ιδιότητες που διαθέτουν. Παρομοίως, αληθεύει και το γεγονός ότι υπάρχουν συγκεκριμένες δίαιτες που μας βοηθούν να χάσουμε κιλά σε σύντομο χρονικό διάστημα και με πολύ καλά αποτελέσματα. Η αλήθεια είναι ότι είναι πολύ σημαντικό να εξαλείψετε από τη διατροφή σας όλα τα ζαχαρούχα και λιπαρά σνακ. Για παράδειγμα, υπάρχουν δίαιτες που μπορούν να σας βοηθήσουν να κάψετε λίπος σε μια ή δυο εβδομάδες και είναι πιθανό αν τις ακολουθήσετε βήμα προς βήμα να έχετε καλά αποτελέσματα. Ωστόσο, για να μην πάνε χαμένες οι προσπάθειές σας είναι απαραίτητο να διακόψετε τη δίαιτα και να ακολουθήσετε ένα υγιεινό πρόγραμμα διατροφής και έναν υγιεινό τρόπο ζωής για να μην ξαναπάρετε τα κιλά που έχετε χάσει.

meygeia.gr