Γνωρίζετε ότι το νερό σάς κάνει καλό, όμως ξέρατε ότι το να πίνετε νερό με άδειο στομάχι είναι εξαιρετικά ωφέλιμο για την υγεία σας; Μάθετε για όλες τις εκπληκτικές του ωφέλειες σε αυτό το άρθρο.

Το νερό με άδειο στομάχι είναι μια συνήθεια βαθιά ριζωμένη για τους περισσότερους Ιάπωνες.

Αν και τα γονίδια σίγουρα παίζουν σημαντικό ρόλο, μερικοί υποστηρίζουν ότι αυτή η συνήθεια τους βοηθάει να παραμένουν λεπτοί, σε καλή φυσική κατάσταση και υγιείς.

Ένα πράγμα είναι βέβαιο: το να πίνετε νερό νηστικοί έχει θεραπευτική δράση για την αντιμετώπιση μιας ευρείας ποικιλίας παθήσεων.

Τι πραγματικά συμβαίνει λοιπόν όταν πίνετε νερό με άδειο στομάχι;

Ας δούμε παρακάτω!

1. Σας επιτρέπει να αποβάλετε τις τοξίνες από το σώμα σας

 

Το νερό διεγείρει με φυσικό τρόπο την κινητικότητα του εντέρου. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, το σώμα σας ανανεώνεται και αποβάλλει τις τοξίνες.

Λόγω αυτού, όταν πίνετε νερό με άδειο στομάχι βοηθάτε το σώμα σας να απαλλαγεί από βλαβερές τοξίνες, έτσι ώστε να αναζωογονείται και να διατηρείται υγιές.

Η κατανάλωση άφθονου νερού μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να αυξήσετε την παραγωγή μυϊκών κυττάρων και καινούργιων κυττάρων αίματος. Αυτό σας βοηθάει περαιτέρω να απαλλαγείτε από τις τοξίνες.

2. Βελτιώνει τον μεταβολισμό σας

 

Το να πίνετε νερό νηστικοί μπορεί να αυξήσει τον μεταβολισμό σας κατά τουλάχιστον 24%. Αν ακολουθείτε αυστηρή δίαιτα, ένας πιο γρήγορος μεταβολισμός σημαίνει ότι το πεπτικό σας σύστημα λειτουργεί υπέρ σας.

Θα μπορέσετε να ακολουθήσετε τη δίαιτά σας πιο εύκολα χωνεύοντας την τροφή σας πιο γρήγορα. Πίνοντας νερό αμέσως μόλις ξυπνάτε το πρωί βοηθάτε επίσης το έντερό σας να καθαρίσει πιο εύκολα.

Χάρη σε αυτήν τη συνήθεια διευκολύνετε το σώμα σας να απορροφά πιο εύκολα τα θρεπτικά συστατικά.

3. Σας βοηθάει να χάσετε βάρος με υγιεινό τρόπο

Όταν πίνετε νερό με άδειο στομάχι, αυτό σας βοηθάει να απομακρύνετε τις τοξίνες από το σώμα σας και ενισχύει το πεπτικό σας σύστημα.

Αυτό θα σας κάνει να πεινάτε πολύ λιγότερο και θα μειώσει σε μεγάλο βαθμό τη λαχτάρα σας για σνακ.

Ταυτόχρονα θα σας βοηθήσει να αποφύγετε την αύξηση βάρους που οφείλεται στην υπερφαγία λόγω άγχους και άλλων παραγόντων.

4. Μειώνει την οξύτητα και τη δυσπεψία

Η δυσπεψία οφείλεται συνήθως στα οξέα στο στομάχι σας. Αν υποφέρετε συχνά από δυσπεψία λόγω οξύτητας, το να πίνετε νερό με άδειο στομάχι συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Όταν πίνετε νερό με άδειο στομάχι, τα οξέα που ανεβαίνουν προς τα πάνω επιστρέφουν στο στομάχι και διαλύονται. Αυτό βοηθάει στην επίλυση του προβλήματος.

 Επίσης έτσι προετοιμάζετε το στομάχι σας για το πρωινό γεύμα.

5. Βελτιώνει την εμφάνιση και την υγεία της επιδερμίδας σας

Η αφυδάτωση είναι μία από τις κύριες αιτίες για την εμφάνιση ρυτίδων και διευρυμένων πόρων στο δέρμα. Επομένως η κατανάλωση νερού θα συνεισφέρει στην προστασία του σώματός σας.

Δύο ποτήρια νερό με άδειο στομάχι ενισχύουν την κυκλοφορία του αίματος κάνοντας το δέρμα σας το πιο λαμπερό.

Από την άλλη πλευρά, η κατανάλωση νερού σε όλη τη διάρκεια της μέρας εξασφαλίζει επίσης ότι το σώμα σας απαλλάσσεται από τις τοξίνες.

6. Ενισχύει την υγεία, τη λάμψη και την απαλότητα των μαλλιών σας

 

Πέρα από το ότι επηρεάζει το δέρμα σας, η αφυδάτωση μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την ανάπτυξη των μαλλιών σας. Είναι πολύ σημαντικό να πίνετε νερό, αν θέλετε να έχετε υγιή μαλλιά εσωτερικά αλλά και εξωτερικά.

Περίπου το ένα τέταρτο του συνολικού βάρους της ρίζας μιας τρίχας αποτελείται από νερό. Αν δεν πίνετε αρκετό νερό, τα μαλλιά σας θα γίνουν πολύ λεπτά και εύθραυστα.

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να πίνετε αρκετή ποσότητα νερού καθημερινά. Αν πίνετε νερό με άδειο στομάχι, θα μπορέσετε να συνεισφέρετε στην υγεία και στην εμφάνιση των μαλλιών σας μέσα σε ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα με πολύ μικρή προσπάθεια.

7. Προλαμβάνει τις πέτρες στα νεφρά και τις ουρολοιμώξεις

Η κατανάλωση νερού με άδειο στομάχι είναι πολύ σημαντική όταν πρόκειται για την υγεία της κύστης και των νεφρών σας.

Χάρη στο νερό το σώμα σας διαλύει πιο εύκολα τα οξέα που οδηγούν στον σχηματισμό πετρών στα νεφρά.

Όσο περισσότερο νερό πίνετε, τόσο περισσότερο προστατεύετε το σώμα σας από διάφορα είδη λοιμώξεων που οφείλονται στη συσσώρευση τοξινών στην ουροδόχο κύστη.

8. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σας σύστημα

Το νερό καθαρίζει και εξισορροπεί το λεμφικό σας σύστημα. Έτσι το ανοσοποιητικό σας σύστημα λειτουργεί πολύ καλύτερα.

Ένα δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα σάς διατηρεί υγιείς και σας βοηθάει να αποφύγετε μια ποικιλία νόσων.

Όλα αυτά μεταφράζονται σε μείωση των πιθανοτήτων να αρρωστήσετε.

Πώς πρέπει να πίνετε νερό με άδειο στομάχι;

  • Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να πίνετε τρία ή τέσσερα ποτήρια νερό αμέσως μόλις ξυπνάτε.
  • Δεν χρειάζεται να πλύνετε τα δόντια σας ή να φάτε κάτι.
  • Περιμένετε 45 λεπτά πριν φάτε το πρωινό σας.
  • Προσπαθείτε να πίνετε νερό τουλάχιστον μισή ώρα πριν φάτε και στη συνέχεια μην πίνετε τίποτα για δύο ώρες μετά το φαγητό.

Αν και το να πίνετε τέσσερα ποτήρια νερό με άδειο στομάχι ίσως να μη μοιάζει απλό, μπορεί οπωσδήποτε να βοηθήσει το σώμα σας.

Ξεκινήστε πίνοντας την ποσότητα που μπορεί να δεχτεί το σώμα σας. Στη συνέχεια αυξάνετε σταδιακά την ποσότητα μέχρι να μπορείτε να πίνετε τέσσερα ποτήρια.

meygeia.gr