Συστατικά
  • 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 125 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 125 γρ. πλήρες γάλα
  • 100 γρ. κρυσταλική ζάχαρη
  • 50 γρ. καστανή ζάχαρη
  • ξύσμα από μισό λεμόνι
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 150 γρ. μύρτιλα

Για το frosting

  • 150 γρ. βούτυρο
  • 300 γρ. ζάχαρη άχνη
  • ξύσμα και χυμό  από 1 λεμόνι
  • 50 γρ. μύρτιλα
  • ινδοκάρυδο τριμμένο
  • λίγα μύρτιλα ακόμα για την διακόσμηση
Εκτέλεση

Για τα muffins

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 ° C στον αέρα.
  • Τοποθετούμε χαρτάκια σε μια 12άρα θήκη για μάφινς.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ.
  • Στον κάδο του μίξερ τοποθετούμε το λιωμένο βούτυρο (όχι καυτό, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει), το γάλα, τις 2 ζάχαρες, το ξύσμα λεμονιού, τα αυγά και τα χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα με το φτερό.
  • Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε απαλά 1-2 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ.
  • Προσθέτουμε τα μύρτιλα και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα  μέχρι να πάνε παντού.
  • Μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.
  • Ελέγχουμε αν έχουν ψηθεί με ένα ίσιο μαχαίρι τρυπώντας τα. Εάν το μαχαίρι βγαίνει καθαρό τότε είναι έτοιμα.

Για το frosting

  • Στον κάδο του μίξερ με το φτερό χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει καλά.
  • Προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  • Αφού αφρατέψει καλά, προσθέτουμε στον κάδο τα μύρτιλα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σπάσουν και με το χρώμα τους να βάψουν το frosting.
  • Μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με ισία-πλατιά μύτη και βάζουμε πάνω από muffins.
  • Τα διακοσμούμε με το ινδοκάρυδο και στολίζουμε το κάθε ένα με ένα μύρτιλο.

akispetretzikis.com