Τα twix μας αρέσουν πάρα πολύ. Είναι το αγαπημένο μας γλυκό ! Συνδυάζει δύο αγαπημένες γεύσεις που δένουν αρμονικά. Φυσικά μιλάμε για την λατρεμένη σοκολάτα και την καραμέλα. Όμως φτιαγμένα στο σπίτι θα έχουν ακόμα καλύτερη γεύση ! Όποιος δοκίμασε αυτή την συνταγή την λάτρεψε , ελπίζουμε το ίδιο κι εσείς !

Ζύμη μπισκότων

  • 1 1/2 κούπα ‏Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κούπα ‏Ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ‏Βανίλια
  • 3 κούπες ‏Αλεύρι
  • Μια κοφτή κουταλιά ‏Αλάτι

Καραμέλα

  • 425 γρ ‏Μαλακές καραμέλες γάλακτος
  • 2 κ.σ. ‏γάλα εβαπορέ

Γλάσο σοκολάτας

  • 2 κούπες ‏Κουβερτούρα σοκολάτας γάλακτος σε σταγόνες
  • 2 κ.γ. ‏μαργαρίνη / βούτυρο

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175 C
  2. Σ’ένα μπολ χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτετε τη βανίλια , το αλεύρι και το αλάτι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  3. Τοποθετείστε τη ζύμη σε μια επιφάνεια που έχετε αλευρώσει.
  4. Αρχίστε να δουλεύτε το ζυμάρι με πλάστη μέχρι να έχει πάχος 1,5 εκατοστό.
  5. Βουτυρώστε και αλευρώστε ένα ταψί.
  6. Χρησιμοποιώντας ένα μικρό κουπάτ κόψτε τη ζύμη σε κομμάτια και τοποθετείστε τα σε ταψί.
  7. Ψήνεστε στους 175 C για 14-16 λεπτά κι αφήστε τα να κρυώσουν για 5 λεπτά.
  8. Για την καραμέλα : Λιώνετε τις καραμέλες γάλακτος μαζί με την κρέμα γάλακτος στο φούρνο μικροκυμμάτων για 30″. Ανακατεύετε και επαναλαμβάνετε για άλλα 30″ αν χρειαστεί.
  9. Αφού την ανακατέψετε αφήστε τη να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου κι έπειτα τοποθετείστε την πάνω στα μπισκότα.
  10. Για το γλάσσο σοκολάτας : Λιώνετε την κουβερτούρα μαζί με τις κουταλιές βουτύρου για 30″ στο φούρνο μικροκυμμάτων. Επαναλάβετε αν χρειαστεί μέχρι να λιώσει.
  11. Με ένα μικρό κουτάλι απλώνετε πάνω από την καραμέλα.
  12. Αφήστε τα στο ψυγείο για λίγο για να στερεοποιηθεί η σοκολάτα.

foodmaniacs.gr