Το cheesecake μικροκυμμάτων είναι έτοιμο σε 5 λεπτά και μπορείτε να το φτιάξετε οπουδήποτε !

Για το cheesecake θα χρειαστείτε:

  • 1 κ.σ. ‏βούτυρο
  • 60 γρ. ‏μπισκότο της επιλογής σας
  • 110 γρ. ‏τυρί κρέμα
  • 2 κ.σ. ‏ζάχαρη
  • 3-4 σταγόνες ‏εκχύλισμα βανίλιας
  • ‏σμέουρα για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Λιώνετε στα μικροκύμματα το βούτυρο σε ένα μικρό πυρίμαχο μπολ κι έπειτα αλείφετε όλη την επιφάνεια του σκεύους με αυτό.
  2. Θρυμματίζετε τα μπισκότα σε πούδρα κι έπειτα αναμείξτε τα με το λιωμένο βούτυρο. Με ένα κουτάλι πιέζετε το μπισκότο ώστε να έχει μια επίπεδη επιφάνεια.
  3. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε το τυρί κρέμα ,τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να μη έχετε σβόλους. Μεταφέρετε το μείγμα πάνω στη βάση μπισκότου και απλώστε τη ομοιόμορφα.
  4. Βάλτε το στο φούρνο μικροκυμμάτων για 30-45 δευτερόλεπτα στη μεσαία θερμοκρασία για σύνολο 4 λεπτά. Να κοιτάζετε συνέχεια το cheesecake ώστε να μην βγάλει φουσκάλες στις άκρες.
  5. Αφήστε το στη κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά μέχρι να κρυώσει εντελώς.
  6. Με ένα μαχαίρι χαράσσετε τις άκρες και το γυρίζετε ανάποδα σε ένα πιάτο , ή το καταναλώνετε απευθείας στο μπολάκι που το ψήσατε.
  7. Γαρνίρετε με μερικά σμέουρα κι είστε έτοιμοι!

foodmaniacs.gr