Για τα μπράουνις θα χρειαστείτε

  • 3 φλιτζ. ‏Σταγόνες σοκολάτας
  • 1 φλιτζ. ‏Λάδι καρύδας
  • 4 μεγάλα ‏αυγά + 4 μεγάλοι κρόκοι
  • 2/3 φλιτζ. ‏Ζάχαρη από καρύδα (ή καστανή ζάχαρη)
  • 1 φλιτζ. ‏Γάλα αμυγδάλου
  • 1/2 κ.γ. ‏αλάτι
  • 2 κ.γ. ‏Εκχύλισμα βανίλιας

Για τη γκανάς σοκολάτας θα χρειαστείτε

  • 400 γρ. ‏Μαύρη σοκολάτα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 3/4 φλιτζ. ‏Κρέμα γάλακτος
  • ‏κακάο σκόνη, για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175C. Ελαφρώς βουτυρώστε μια φόρμα και απλώστε μια λαδόκολλα, αφήνοντας 4-5 εκατοστά έξτρα γύρω γύρω από τις άκρες.
  2. Σε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, λίωστε τις σταγόνες σοκολάτας μαζί με το λάδι καρύδας μέχρι να γίνει το μείγμα απαλό, ανακατεύοντας περιστασιακά. Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήστε το μείγμα να κρυώσει ελαφρά.
  3. Σε ένα μέτριο μπολ, ανακατέψε τα αυγά, τους κρόκους, τη ζάχαρη, το γάλα και τη βανίλια μέχρι να ομογενοποιηθούν και να προκύψει ένα απαλό μείγμα. Στη συνέχεια ρίξτε και το μείγμα με τη σοκολάτα και ανακατέψτε ξανά.
  4. Απλώστε το μείγμα στη φόρμα που έχετε ετοιμάσει νωρίτερα και ψήστε για 30-35 λεπτά. Αφήστε το μπράουνις να κρυώσει για 15-20 λεπτά προτού το αφαιρέσετε από τη φόρμα.
  5. Για να ετοιμάσετε τη σοκολατένια γκανάς, προσθέστε τη σοκολάτα και την κρέμα σε ένα μπολ για μικροκύμματα και βάλτε το στο φούρνο μικροκυμμάτων για 20 δευτερόλεπτα. Αν δεν είναι έτοιμο, τοποθετείστε το για άλλα 20 δευτερόλεπτα. Ανακατέψτε τη γκανάς και ύστερα απλώστε την πάνω από το μπράουνις. Γαρνίρετέ το πασπαλίζοντας από πάνω το κακάο σε σκόνη και απολαύστε ένα υπέροχο μπράουνις!

foodmaniacs.gr